Американска виза онлајн

Онлајн американска виза е потребна овластување за патување за патници кои ги посетуваат Соединетите држави за деловни, туризам или транзитни цели. Овој онлајн процес за Електронски систем за овластување за патување (ESTA) за Соединетите Американски Држави беше имплементиран од 2009 година од Царинска и заштитна граница на САД.

Што е американска виза онлајн (е-виза)?


Американска виза онлајн (eVisa) е посебен начин на аплицирање за виза за влез во САД. Се нарекува US Visa Online (eVisa) затоа што луѓето не мора да излезат и да аплицираат за виза во амбасадата на САД, или да го испраќаат својот пасош по пошта или курир или да посетат кој било владин службеник.

USA ESTA е формален документ кој му дава согласност на корисникот да патува во Соединетите Американски Држави. Овој документ е овластен и одобрен од Агенцијата за царина и гранична заштита на САД. Оваа провилегија е дозволена за граѓаните на Земји со откажување од виза. Времетраењето за кое е дозволено USA ESTA е 90 дена. Дополнително, американска електронска виза или ESTA важат и за воздушна и за поморска рута за влез во Соединетите држави.

Тоа е електронско овластување за влез во САД како туристичка виза, но со поедноставен процес и чекори. Сите чекори може да се направат онлајн, што заштедува време, напор и пари. Владата на САД го олесни и овој тип на еВиза е поттик за транзитните, туристичките и деловните патници.

Виза за САД онлајнили Американска ЕСТА, кога успешно се издава на подобни државјани, важи за период од 2 години. Во случај вашиот пасош да истече порано од две години, во тој случај US ESTA Visa ќе истече на датумот на вашиот пасош. И покрај тоа што американската ESTA виза важи две години, дозволата за престој во САД е важи само 90 дена последователно. Ако пасошот е валиден две или повеќе години, тогаш ви е дозволено да внесувате повеќе пати во текот на следните две години на US Visa Online.


Каде можам да аплицирам за американска виза преку Интернет (eVisa)?

Апликантите можат да аплицираат онлајн Формулар за американска виза.

Има многу земји низ светот кои нудат eVisa, САД е една од нив. Мора да сте од а Земја за откажување од виза да може да набави виза за Америка преку Интернет (eVisa).

Повеќе земји постојано се додаваат на списокот на земји кои можат да ги искористат придобивките за да добијат електронска американска виза, позната и како еВиза. Владата на САД смета дека ова е претпочитан метод за аплицирање за посета на САД која е под 90 дена.

Службениците за имиграција во CBP (Царинска и гранична заштита) ќе ја разгледаат вашата апликација и откако ќе биде одобрена, ќе ви испратат е-пошта во која ќе ве известат дека вашата американска виза онлајн е одобрена. Откако ќе го направите ова, се што ви треба е да отидете на аеродромот. Не ви е потребен никаков печат на вашиот пасош или пратете го вашиот пасош по пошта/курир до амбасадата. Можете да го фатите летот или бродот за крстарење. За да бидете безбедни, можете да извадите отпечаток од eVisa на САД што ви е испратена по е-пошта или можете да чувате мека копија на вашиот телефон/таблет

Аплицирање за виза за Америка преку Интернет

Целиот процес е базиран на веб, од апликација, плаќање и поднесување до известување за резултатот од апликацијата. Апликантот ќе треба да го пополни Формулар за американска виза со релевантни детали, вклучувајќи податоци за контакт, детали за вработување, детали за пасош и други информации за позадината, како што се здравјето и криминалното досие.

Сите лица што патуваат во Соединетите држави, без оглед на нивната возраст, ќе треба да го пополнат овој формулар. Откако ќе се пополни, апликантот ќе треба да ја изврши исплата на апликацијата за виза на САД со помош на кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal и потоа да ја поднесе апликацијата. Повеќето одлуки се донесуваат во рок од 48 часа и апликантот е известен преку е-пошта, но за некои случаи може да бидат потребни неколку дена или една недела за да се обработат.

Најдобро е да аплицирате за американска виза преку Интернет веднаш штом ќе ги финализирате плановите за патување, а најдоцна 72 часа пред закажаниот влез во Соединетите држави . Ќе бидете известени за конечната одлука преку е-пошта и во случај вашата апликација да не биде одобрена, може да се обидете да аплицирате за виза за Соединетите Држави во најблиската американска амбасада или конзулат.

Што ќе се случи откако ќе ги внесам моите податоци за апликација за виза за САД?

Откако ќе ги внесете сите ваши лични податоци во онлајн формуларот за апликација за виза за САД, службеник за виза од CBP (Царина и гранична заштита) ќе ги користи овие информации заедно со безбедносните мерки околу вашата земја на потекло и преку базите на податоци на Интерпол за да одлучи дали апликантот може да ја добие американската виза онлајн или не. Дозволени се 99.8% апликанти, само мал дел од луѓето 0.2% на кои не може да им биде дозволено да влезат во земја за еВиза мора да аплицираат за редовен процес на виза базиран на хартија преку Амбасадата на САД. Овие луѓе не ги исполнуваат условите за онлајн виза за Америка (eVisa). Сепак, тие имаат можност повторно да аплицираат преку американската амбасада.

Прочитајте повеќе на Откако ќе аплицирате за американска виза преку Интернет: Следни чекори

Цели на American Visa Online

Електронската виза на САД има четири типа, или со други зборови, можете да аплицирате за Американска виза преку Интернет кога целта на вашата посета на земјата е која било од следниве:

 • Транзит или траење: Ако планирате само да фатите лет за поврзување од САД и не сакате да влезете во САД, оваа американска виза онлајн (eVisa) е идеална за вас.
 • Туристички активности: Овој тип на американска виза онлајн (eVisa) е погоден за оние кои сакаат да влезат во Соединетите Американски Држави за рекреација, разгледување.
 • Бизнис: Ако планирате кратко патување од Сингапур, Тајланд, Индија итн. за да имате комерцијални дискусии во Соединетите Држави, тогаш американската виза онлајн (eVisa) ќе ви овозможи влез во САД до 90 дена.
 • Работа и посета на семејството: Ако планирате да ги посетите пријателите или роднините кои живеат во Соединетите Држави веќе со валидна виза/престој, тогаш eVisa ќе дозволи влез до 90 дена За оние кои планираат подолг престој, како на пример цела година во САД, ние препорачуваме да размислите за американска виза од амбасадата.

Кој може да аплицира за виза за Америка преку Интернет?

Носителите на пасоши од следните националности кои сакаат да влезат во Соединетите држави заради туризам, транзит или бизнис мора да аплицираат за Американска виза онлајн и се ослободени од добивање традиција/хартиена виза за патување во Соединетите држави.

Граѓани на Канада потребни им се само канадски пасоши за да патуваат во Соединетите држави. Постојани жители на Канада, сепак, можеби ќе треба да аплицираат за американска виза преку Интернет, освен ако веќе не се државјанин на една од долунаведените земји.

Кои се целосните барања за подобност за американска виза онлајн (eVisa)?

Барањата се многу лесни. Од вас се очекува да ги исполните следните барања.

 • Имате валиден пасош од земја која нуди американска виза онлајн (eVisa).
 • Целта на вашето патување мора да биде една од трите, транзитна / туризам / бизнис (на пр. деловни состаноци).
 • Имате валиден пасош од земја која нуди американска виза онлајн (eVisa) или виза при пристигнување за американските граѓани.
 • Целта на вашето патување мора да биде една од трите, транзит/туризам/бизнис (на пр. деловни состаноци).
 • Мора да имате важечка идентификација на е-пошта за да ја добиете eVisa.
 • Мора да имате една од дебитните/кредитните картички или сметката на Paypal.

Потребни се информации за апликација за американска виза

Апликантите за американска виза онлајн ќе треба да ги достават следните информации во моментот на пополнување преку Интернет Формулар за американска виза:

 • Лични информации како име, место на раѓање, датум на раѓање
 • Број на пасош, датум на издавање, датум на истекување
 • Информации за контакт, како што се адреса и е-пошта
 • Детали за вработување
 • Детали за родителите

Пред да аплицирате за апликација за виза за САД

Патниците кои имаат намера да аплицираат за американска виза преку Интернет мора да ги исполнуваат следните услови:

Валиден пасош за патување

Пасошот на апликантот мора да важи најмалку три месеци по датумот на заминување, датумот кога ќе ги напуштите Соединетите држави.

Исто така, треба да има празна страница на пасошот за да може американскиот службеник за царина и гранична заштита да стави печат на вашиот пасош.

Вашата електронска виза за Соединетите Американски Држави, доколку е одобрена, ќе биде поврзана со вашиот важечки пасош, така што од вас се бара да имате валиден пасош, кој може да биде или обичен пасош или службен, дипломатски или службен пасош, сите издадени од подобни земји.

Важечка лична карта за е-пошта

Апликантот ќе добие USA Visa Online по е-пошта, затоа е потребен валиден Email ID за да се добие US Visa Online. Формуларот може да го пополнат посетителите кои имаат намера да пристигнат со кликнување овде Формулар за апликација за американска виза.

Начин на плаќање

Од Формулар за апликација за виза за САД е достапна само преку Интернет, без хартиен еквивалент, потребна е валидна кредитна / дебитна картичка или сметка на PayPal.

Колку време е потребно за обработка на апликацијата American Visa Online

Препорачливо е да аплицирате за American Visa Online најмалку 72 часа пред да планирате да влезете во земјата.

Валидност на онлајн виза за САД

USA Visa Online е важи за максимален период од две (2) години од датумот на неговото издавање или помало ако пасошот со кој е електронски поврзан истече пред две (2) години. Електронската виза ви овозможува да останете во Соединетите Држави за максимум 90 дена во исто време но можете да го користите за да ја посетите земјата постојано во периодот на важење. Сепак, за вистинското времетраење на кое ќе ви биде дозволено да престојувате во исто време, граничните службеници ќе одлучуваат во зависност од целта на посетата и ќе бидат залепени на пасошот.

Влез во Соединетите држави

Американската еВиза е задолжителен документ што треба да биде одобрен од САД Царина и гранична заштита (ЦБП) за секој дојдовен лет во Соединетите Американски Држави. Или ви треба виза за физички печат на хартија на пасошот или ви треба електронска ESTA во дигитален формат за да влезете во САД. Без ESTA, дозволата за влез во Соединетите Држави е одбиена. Владата го препорача ова како префериран метод.

Дополнително, ќе бидете проверени на границата на САД за следново:

 • дали вашите документи се во ред вклучувајќи го и пасошот,
 • дали имате некоја постоечка здравствена состојба,
 • без разлика дали сте финансиски потресени или претставувате финансиски ризик,
 • вашата постоечка криминална историја во САД или во странство претходно прекршување на законите за имиграција и престој во која било земја надвор од периодот на виза

Најзгодниот механизам за влез во САД од 2023/2024 година е US Visa Online или ESTA, што е луксузна понуда на земјите со откажување од виза за електронско издавање виза. Од вас не се бара да добиете печат на вашиот физички пасош, ниту пак се очекува да го испратите вашиот пасош. Откако eVisa или ESTA ќе ви бидат испратени по е-пошта, ќе имате право да се качите на брод за крстарење или лет за САД. Ако имате какви било сомнежи или барате појаснувања, ве молиме контактирајте го пултот за помош или подршка на купувачот.

Документи што може да се побараат од имателите на американска виза онлајн на границата со Соединетите држави

Средства за поддршка на самите себе

Од апликантот може да се побара да обезбеди докази дека можат финансиски да се поддржат и издржуваат за време на нивниот престој во Соединетите држави.

Назад / повратен билет за лет.

Од апликантот може да се бара да покаже дека имаат намера да ги напуштат Соединетите Американски Држави по завршувањето на целта на патувањето за кое се аплицираше US Visa Online.

Доколку апликантот нема натамошен билет, тој може да обезбеди доказ за средства и способност да купи билет во иднина.

Придобивки од примена на Интернет

САМО НЕКОИ ОД НАЈВАЖНИТЕ ПРЕДНОСТИ ОД АПЛИЦИРАЊЕ НА ВАШАТА ВИЗА НА САД ONLINE

Услуги Метод на хартија онлајн
Можете да пристапите до нашата платформа за дигитални апликации 24/365 во секое време, овозможувајќи ви да аплицирате за вашиот US ESTA практично во текот на годината
Нема временски ограничувања наметнати на вашиот процес на апликација, што ви дава флексибилност да го завршите со ваше темпо.
Нашите посветени експерти за визи темелно ја прегледуваат и коригираат вашата апликација пред да биде поднесена, обезбедувајќи точност и зголемувајќи ги шансите за одобрување.
Обезбедуваме рационализација на процедурата за аплицирање, со што ќе ви биде полесно да се движите и да ја пополните вашата апликација ESTA во САД без компликации.
Нашиот тим е посветен на коригирање на сите испуштени или неточни податоци во вашата апликација, минимизирајќи го ризикот од грешки и подобрување на нејзиниот севкупен квалитет.
Ние даваме приоритет на приватноста на податоците и нудиме безбеден формулар за да ја поднесете вашата апликација без грижи за неовластен пристап до вашите лични информации.
Одиме уште повеќе со проверка и потврдување на сите дополнителни задолжителни информации за да се обезбеди точноста и комплетноста на вашата апликација ESTA во САД.
Нашата корисничка поддршка е достапна 24/7 за да обезбеди помош и да одговори на какви било прашања или проблеми што можеби ги имате. Можете да контактирате со нас преку е-пошта за брза и сигурна поддршка.
Во несреќниот случај на губење на онлајн визата за САД, нудиме услуги за враќање на е-поштата за да ви помогнеме да ги вратите документите за виза.