Откако ќе аплицирате за американска виза преку Интернет: Следни чекори

Што следува по завршувањето и плаќањето за ESTA американска виза?

Наскоро ќе добиете е-пошта од нас со која ќе потврдите Апликацијата е завршена статус за вашата апликација за американска виза ESTA. Осигурајте се да ја проверите папката за несакана или спам -пошта на адресата за е -пошта што ја наведовте на вашиот формулар за апликација ESTA US Visa. Повремено, филтрите за спам може да блокираат автоматски пораки од ESTA американска виза особено лични карти за корпорации.

Повеќето апликации се потврдени во рок од 24 часа по завршувањето. Некои апликации може да потраат подолго и бараат дополнително време за обработка. Исходот од вашата ESTA ќе ви биде испратен автоматски на истата адреса за е -пошта.

Проверете го бројот на пасошот
Слика на писмо за одобрување и страница со информации за пасош

Бидејќи ESTA US Visa е директно и електронски поврзано со пасошот, проверете дали бројот на пасошот вклучен во е -поштата за одобрување ESTA US Visa точно одговара на бројот во вашиот пасош. Ако не е исто, треба повторно да аплицирате.

Ако сте внеле погрешен број на пасош, можеби нема да можете да се качите на вашиот лет за Соединетите држави.

  • Може да дознаете на аеродромот само ако сте направиле грешка.
  • Повторно ќе треба да аплицирате за американска виза ESTA.
  • Во зависност од вашата ситуација, можеби нема да биде можно да добиете американски ESTA во последен момент.
Ако сакате да ја ажурирате адресата за е-пошта за комуникација, проверете дали контактирате визна помошна служба или испратете ни е-пошта на [заштитена по е-пошта].

Ако е одобрена вашата американска виза ESTA

Recе добиете ESTA Потврда за одобрување виза за САД е-пошта. Е-пошта за одобрување ја вклучува вашата Статус на ESTA, Број на апликација Датум на истекување на ESTA испратено од Царина и заштита на границите на САД (CBP)

Е -пошта за одобрување виза за ESTA за САД Е -пошта за одобрување ESTA за американска виза која содржи информации од американската царина и заштита на границите (CBP)

вашиот ESTA или Овластување за патување е автоматски и електронски поврзано со пасошот што сте ги користеле за вашата апликација. Бидете сигурни дека бројот на пасошот е точен и мора да патувате со истиот пасош. Passе се бара да го претставите овој пасош пред вработените во авиокомпанијата и Американски службеник за царина и гранична заштита за време на влегувањето во Соединетите држави.

Американската виза ESTA важи до 2 (две) години од датумот на издавање, се додека пасошот поврзан со апликацијата е сеуште валиден. Можете да ги посетите Соединетите држави до 90 дена за туристички, транзитни или деловни активности на американската ESTA. Needе треба да аплицирате за да го продолжите вашето електронско одобрување за патување доколку сакате да останете подолго во Соединетите држави.

Дали ми е гарантиран влез во Соединетите држави ако е одобрена мојата американска виза ESTA?

на Електронски систем за овластување за патување (ESTA) дозвола или важечка виза за посетители, не гарантирајте го вашиот влез во Соединетите држави. А Службеникот на Царината и заштитата на границите на САД (CBP) го задржува правото да ве прогласи за недопуштен поради следниве причини:

  • Има голема промена во вашите околности
  • Добиени се нови информации за вас

Што да правам ако мојата апликација за виза за САД ESTA не е одобрена во рок од 72 часа?

Додека повеќето ESTA американски визи се издаваат во рок од 24 часа, некои може да потрае неколку дена за обработка. Во такви случаи, може да бидат потребни дополнителни информации од страна на американската царина и заштита на границите (CBP) пред одобрување на апликацијата. Willе ве контактираме преку е -пошта и ќе ве известиме за следните чекори.

Е -поштата од американската царина и заштита на границите (CBP) може да содржи барање за:

  • Медицински преглед - Понекогаш е потребен медицински преглед за да се посетат Соединетите држави
  • Проверка на криминална евиденција - Во ретки околности, канцеларијата на американската виза ќе ве интимизира доколку е потребен полициски сертификат или не.
  • интервју - Доколку американскиот службеник за царина и заштита на границите (CBP) смета дека е потребно лично интервју, ќе треба да го посетите најблискиот американски конзулат или амбасада.

Што ако треба да аплицирам за друга американска виза ESTA?

За да аплицирате за член на семејство или некој друг што патува со вас, користете го Формулар за апликација за виза ESTA за САД повторно.

Што ако мојата апликација ESTA е одбиена?

Во случај вашиот американски ESTA да не е одобрен, ќе добиете дефект на причината за одбивањето. Може да се обидете да поднесете традиционална или хартиена виза за посетители на Соединетите држави во најблиската американска амбасада или конзулат.

Информации за виза за САД ESTA

Најчесто поставувани прашања

Работи што треба да се направат во Соединетите држави

Се упатувате кон Канада?

Можеби ви е потребна виза за ЕТА Канада.

еТА канадска виза