Studimi në Shtetet e Bashkuara me vizë ESTA US

Përditësuar më Dec 09, 2023 | Viza amerikane në internet

Shtetet e Bashkuara janë destinacioni më i kërkuar për studime të larta nga miliona studentë nga e gjithë bota.

Me universitete dhe kolegje të shumta të famshme në SHBA, nuk është për t'u habitur që studentët ndërkombëtarë zgjedhin të studiojnë në SHBA, nga ndjekja e një kursi të veçantë që është i disponueshëm në një kolegj specifik në SHBA, deri te fitimi i bursës, apo edhe thjesht për të shijuar jetesën në vend. gjatë studimit.

Pra, nëse planifikoni të studioni Shkencë dhe Inxhinieri në Caltech, ose të gjeni një kurs në një nga kolegjet më të përballueshme për studentët ndërkombëtarë, siç është Universiteti i Teksasit në Austin, do t'ju duhet të bëni disa kërkime dhe përgatitje në mënyrë që të bëni lëvizin për të studiuar në SHBA.

Ndërsa do t'ju duhet një vizë studentore për të studiuar në SHBA për një kurs afatgjatë ose për të studiuar me kohë të plotë, studentë që kërkojnë të ndjekin një kurs afatshkurtër në universitetet dhe kolegjet e SHBA mund në vend të kësaj aplikoni për vizë amerikane në internet (Ose Sistemi elektronik për autorizimin e udhëtimit) i njohur gjithashtu si Viza Amerikane në internet.

Gjetja e kursit të duhur

Ka kaq shumë universitete të ndryshme për të zgjedhur sa mund të jetë një sfidë e madhe për të zgjedhur atë që është i duhuri për ju. Ju gjithashtu duhet të mendoni për koston e kursit dhe qytetin ku do të jetoni, pasi kostoja mund të ndryshojë shumë nga një kolegj në tjetrin. Nëse dëshironi të kërkoni në një shtet të caktuar ose të gjeni lehtësisht kurse të ndryshme në vende të ndryshme, një vend i mirë për të filluar kërkimin tuaj është www.internationalstudent.com.

Nëse nuk jeni ende të sigurt për zgjedhjen tuaj, atëherë mund të jetë e dobishme të vizitoni disa kolegje personalisht përpara se të bëni zgjedhjen tuaj. Ju mund të udhëtoni në Shtetet e Bashkuara në një Viza amerikane ESTA (Viza Amerikane në internet) në vend që të merrni një vizë studentore ndërsa jeni vetëm duke vizituar. Kjo do t'ju japë një ide shumë më të mirë nëse kampusi dhe zona lokale janë të përshtatshmet për ju përpara se të filloni kursin tuaj.

Një tjetër avantazh i hyrjes në ESTA US Visa (US Visa Online) në vend të Vizës Studentore është ajo nuk do t'ju duhet të regjistroheni për sigurim mjekësor diçka që është e detyrueshme kur bëhet fjalë për vizat studentore.

Cilat kurse mund të marr me një vizë ESTA US (US Visa Online)?

ESTA US Visa (ose US Visa Online) është online dhe sistemi i automatizuar i implementuar nën Programi i Largimit të Vizave. Ky proces online për ESTA për Shtetet e Bashkuara u zbatua nga janari 2009 nga Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP), me synimin për të mundësuar ndonjë nga udhëtarët e ardhshëm të kualifikuar për të aplikuar për një ESTA në Shtetet e Bashkuara. Ai lejon mbajtësit e pasaportave nga 37 vjeç Vendet e pranueshme për heqjen e vizave për të hyrë në SHBA pa VISA për një periudhë të caktuar. Ashtu si udhëtarët ose njerëzit që vizitojnë SHBA-në për një kohëzgjatje të shkurtër për punë të ndryshme, studentët që kërkojnë kurse afatshkurtëra në SHBA gjithashtu mund të zgjedhin ESTA.

Ju mund të regjistroheni në një kurs të shkurtër pasi të keni mbërritur në SHBA me një vizë ESTA, për aq kohë sa kohëzgjatja e kursit nuk kalon 3 muaj ose 90 ditë me më pak se 18 orë mësim në javë. Pra, nëse jeni duke marrë një kurs jo të përhershëm dhe përmbushni kufirin javor të orës, mund të aplikoni për Vizë ESTA US në vend të Vizës Studentore.

Studimi në SHBA me vizë ESTA është i mundur vetëm në shkolla të zgjedhura ose në çdo institucion të akredituar nga qeveria. Nuk është e pazakontë që shumë studentë të shkojnë në SHBA gjatë muajve të verës për të studiuar anglisht duke përdorur një vizë ESTA US. Ka shumë kurse gjuhësore që janë krijuar duke pasur parasysh studentët ndërkombëtarë që vijnë në Shtetet e Bashkuara me vizë ESTA US. Ka edhe lloje të tjera kursesh të shkurtra që mund të merren duke përdorur një vizë ESTA.

Aplikimi për ESTA për vizë amerikane për studime

Studimi në SHBA Studentët që kërkojnë të ndjekin një kurs afatshkurtër në SHBA mund ta bëjnë këtë me një vizë amerikane në internet.

Pasi të mbërrini në Shtetet e Bashkuara me vizën tuaj ESTA US, mund të regjistroheni në një kurs të shkurtër. Procesi i duke aplikuar për vizë ESTA US për studimet është goxha e drejtpërdrejtë dhe nuk ndryshon nga e zakonshme Procesi i vizave ESTA për SHBA.

Para se të mund të plotësoni aplikimin tuaj për ESTA Visa US, do t'ju duhet të keni tre (3) gjëra: një adresë e vlefshme e-mail, një mënyrë për të paguar në internet (kartë debiti ose kartë krediti ose PayPal) dhe e vlefshme pasaportë.

 1. Një adresë e vlefshme emaili: Do t'ju duhet një adresë e vlefshme emaili për të aplikuar për ESTA Aplikimi për vizë amerikane. Si pjesë e procesit të aplikimit, ju kërkohet të jepni adresën tuaj të emailit dhe i gjithë komunikimi në lidhje me aplikimin tuaj do të bëhet me email. Pasi të keni përfunduar aplikimin për vizë amerikane, ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara duhet të arrijë në emailin tuaj brenda 72 orëve. Aplikimi për vizë në SHBA mund të përfundojë në më pak se 10 minuta.
 2. Forma e pagesës në internet: Pasi të keni dhënë të gjitha detajet në lidhje me udhëtimin tuaj në Shtetet e Bashkuara në Aplikimi për vizë në SHBA, ju kërkohet të bëni pagesën online. Ne përdorim portën e sigurt të pagesave për të përpunuar të gjitha pagesat. Do t'ju duhet një kartë debiti ose krediti e vlefshme (Visa, Mastercard, UnionPay) për të kryer pagesën tuaj.
 3. Pasaporta e vlefshme: Duhet të keni një pasaportë të vlefshme që nuk ka skaduar. Nëse nuk keni pasaportë, atëherë duhet të aplikoni për një të tillë menjëherë që nga ESTA Aplikimi për vizë në SHBA nuk mund të plotësohet pa të dhënat e pasaportës. Mos harroni se Viza ESTA e SHBA është e lidhur drejtpërdrejt dhe elektronikisht me pasaportën tuaj.

Kërkesat për pasaportë për të udhëtuar në SHBA nën ESTA

Është e rëndësishme që studentët të mësojnë rreth kërkesave për pasaportë. Pasaporta duhet të ketë një zonë të lexueshme nga makina ose MRZ në faqen e saj biografike. Qytetarët studentë nga vendet e mëposhtme të pranueshme nën Programin e Heqjes së Vizave duhet të sigurohen që ata e kanë pasaporta elektronike.

 • Estoni
 • Hungari
 • Lituani
 • Korea e jugut
 • Greqi
 • Slovakia
 • Letoni
 • Republika e Maltës
Pasaportë Elektronike

Shikoni në kapakun e përparmë të pasaportës suaj simbolin e një drejtkëndëshi me një rreth në mes. Nëse e shihni këtë simbol, ju keni një pasaportë elektronike.

LEXO MË SHUMË:
Informacion mbi kërkesat e SHBA-së për ESTA dhe përshtatshmërinë për qytetarët e vendeve aktualisht të përfshira dhe të përjashtuara nga programi ESTA Visa. Kërkesat për vizë ESTA SHBA