Vizita në Kaliforni me një vizë amerikane në internet

Përditësuar më Dec 12, 2023 | Viza amerikane në internet

Nëse dëshironi të vizitoni Kaliforninë për qëllime biznesi ose turizmi, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë amerikane. Kjo do t'ju sigurojë leje për të vizituar vendin për një periudhë 6 mujore, si për qëllime pune ashtu edhe për udhëtime.

Nëse jeni duke menduar të vizitoni Gjendja e Diellit, tashmë duhet të jeni të vetëdijshëm për atraksionet e shumta turistike, restorantet dhe muzetë ku mund të dëshironi të shkoni. Nëse ende nuk keni filluar të shikoni, mos u shqetësoni, ne do t'ju ndihmojmë me këtë detyrë masive! Kalifornia është një shtet i madh që ndodhet në Shtetet e Bashkuara dhe strehon disa nga qytetet turistike më të gjalla në vend, duke përfshirë San Francisko dhe Los Anxhelos.

Ka disa turne me autobus që drejtohen nga shteti që do t'ju çojnë në grupet e disa prej më të famshmeve Filma Hollywood, të tilla si Pretty Woman, dhe shumë të tjera! Nëse jeni mjaft të kujdesshëm, mund të keni mundësinë të takoni një ose dy të famshëm! Në rast se nuk jeni shumë adhurues i filmave, mos u shqetësoni - ka shumë atraksione të tjera për t'ju mbajtur të argëtuar, të cilat përfshijnë Disneyland në LA Kalaja e Santa Monikës.

Dhe ndërsa jeni në LA, thjesht nuk mund të humbisni një mundësi për të shijuar plazhet mahnitëse të Malibu or Venecia Beach! Nëse jeni adhurues i sërfit ose dëshironi të nxirrni shkëlqim, nuk ka mungesë plazhesh në LA që do të plotësojnë me kënaqësi të gjitha dëshirat dhe kërkesat tuaja! Por, përpara se të paketoni valixhet dhe të zbrisni në rrugë, ka disa gjëra për të cilat duhet të dini - vazhdoni të lexoni për të zbuluar se cilat janë ato.

Cilat janë atraksionet kryesore turistike në Kaliforni?

Sipas asaj që përmendëm më herët, ka kaq shumë gjëra për të parë dhe bërë në qytet, saqë do t'ju duhet paksa të ngjesni sa më shumë itinerarin tuaj! Disa nga atraksionet më të njohura të ndonjë gjëje të vizituara nga turistët përfshijnë Ura e Golden Gate dhe Alcatraz, Walk of Fame dhe Teatri Kinez dhe Studios Universal.

Ura Golden Gate dhe Alkatraz

Nëse dëshironi të shikoni urën e bukur Golden Gate, gjithçka që duhet të bëni është të hipni në një varkë nga Alkatraz. Ka disa turne me guidë që do t'ju japin një histori të detajuar të vendit, e cila përfshin historitë e të gjithë kriminelëve famëkeq që kanë shërbyer këtu, së bashku me përpjekjet e tyre për t'u arratisur prej andej.

Walk of Fame dhe Teatri Kinez

Nuk ka nevojë të thuhet se Los Anxhelosi është shtëpia e shumë të famshëmve me famë botërore, e cila përfshin disa prej artistët, aktorët dhe prezantuesit më të mëdhenj të muzikës të kohës. Shëtitja popullore e famës shërben si një simbol nderi për ata që kanë prekur botën dhe Hollivud me talentin e tyre, ndërsa teatri kinez është një vend ku do të gjeni gjurmët e duarve dhe gjurmët e yjeve të të gjitha kohërave të historisë.

Universal Studios

Vizita e Universal Studios duhet të bjerë në listën e "vendeve për t'u vizituar" për çdo person, pavarësisht nga mosha e tyre! Bollëku i udhëtimeve të mbushura me argëtim dhe atraksioneve në parkun argëtues përfshin gjithashtu një zonë që është ndërtuar për t'i ngjasuar bota e Harry Potter - është një ëndërr e realizuar për çdo Potterhead!

Pse më duhet një vizë në Kaliforni?

Nëse dëshironi të shijoni shumë atraksione të ndryshme të Kalifornisë, është e detyrueshme që duhet të keni një formë vize me vete si një formë autorizimi i udhëtimit nga qeveria, së bashku me dokumente të tjera të nevojshme si p.sh pasaportë, dokumente të lidhura me bankën, bileta ajrore të konfirmuara, dëshmi ID, dokumente tatimore, e kështu me radhë.

Cila është përshtatshmëria për vizën për të vizituar Kaliforninë?

Për të vizituar Shtetet e Bashkuara, do t'ju kërkohet të keni një vizë. Ka kryesisht tre lloje të ndryshme vizash, përkatësisht viza e përkohshme (për turistët), a kartë jeshile (për qëndrim të përhershëm), dhe vizat studentore. Nëse jeni duke vizituar Kaliforninë kryesisht për qëllime turizmi dhe vizitash, do t'ju duhet një vizë e përkohshme. Nëse dëshironi të aplikoni për këtë lloj vize, duhet të aplikoni për një vizë amerikane në internet ose të vizitoni ambasadën e SHBA në vendin tuaj për të mbledhur më shumë informacion.

Në rast se jeni duke qëndruar në SHBA për më shumë se 90 ditë, atëherë ESTA nuk do të jetë e mjaftueshme - do t'ju kërkohet të aplikoni për Kategoria B1 (qëllime biznesi) or Kategoria B2 (turizëm) në vend të kësaj vize.

Cilat janë llojet e ndryshme të vizave për të vizituar Kaliforninë?

Ekzistojnë vetëm dy lloje vizash për të cilat duhet të dini përpara se të vizitoni Shtetet e Bashkuara ose Kaliforni -

B1 vizë biznesi – Viza e biznesit B1 është më e përshtatshme kur jeni duke vizituar SHBA-në takime biznesi, konferenca, dhe nuk kanë plan për të fituar punë ndërsa janë në vend për të punuar për një kompani amerikane.

Viza turistike B2 – Viza turistike B2 është kur dëshironi të vizitoni SHBA-në për qëllime pushimi ose pushimi. Me të, ju mund të merrni pjesë në aktivitete turistike.

Si mund të aplikoj për një vizë për të vizituar Kaliforninë?

Për të aplikuar për një vizë për të vizituar Kaliforninë, së pari duhet të plotësoni një aplikim për vizë në internet or DS - 160 Format. Ju do të duhet të dorëzoni dokumentet e mëposhtme:

  • Pasaporta origjinale që është e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e hyrjes në SHBA me të paktën dy faqe bosh.
  • Të gjitha pasaportat e vjetra.
  • Konfirmimi i takimit të intervistës
  • Një fotografi e fundit me përmasa 2” X 2” është bërë në një sfond të bardhë. 
  • Faturat e tarifës së aplikimit për vizë / vërtetimi i pagesës së tarifës së aplikimit për vizë (tarifa MRV).

Pasi të dorëzoni me sukses formularin, më pas do t'ju duhet të planifikoni një intervistë në ambasadën ose konsullatën amerikane. Periudha që duhet të prisni për të caktuar takimin tuaj varet nga sa të zënë janë ata në kohën e caktuar.

Në intervistën tuaj, do t'ju kërkohet të paraqisni të gjitha dokumentet e nevojshme personale, si dhe të tregoni arsyen e vizitës suaj. Pasi të përfundojë, do t'ju dërgohet një konfirmim nëse kërkesa juaj për vizë është miratuar apo jo. Nëse miratohet, do t'ju dërgohet viza brenda një periudhe të shkurtër kohore dhe mund të bëni pushimet tuaja në Kaliforni!

A duhet të marr një kopje të vizës sime amerikane?

Visa e SH.B.A.

Gjithmonë rekomandohet mbajtja e një kopje shtesë e eVisa-s tuaj me ju, sa herë që jeni duke fluturuar në një vend tjetër. Nëse në çdo rast, nuk jeni në gjendje të gjeni një kopje të vizës suaj, do t'ju refuzohet hyrja nga vendi i destinacionit.

Sa kohë është e vlefshme viza amerikane?

Vlefshmëria e vizës suaj i referohet periudhës kohore për të cilën do të mund të hyni në SHBA duke përdorur atë. Nëse nuk është specifikuar ndryshe, ju do të mund të hyni në SHBA në çdo kohë me vizën tuaj përpara skadimit të saj, dhe për sa kohë që nuk e keni përdorur numrin maksimal të hyrjeve të dhëna për një vizë të vetme. 

Viza juaj amerikane do të hyjë në fuqi që nga data e lëshimit të saj. Viza juaj do të bëhet automatikisht e pavlefshme sapo të përfundojë periudha e saj, pavarësisht nëse hyrjet janë përdorur ose jo. Zakonisht, të Vizë Turistike 10-vjeçare (B2) Vizë biznesi 10-vjeçare (B1) ka një vlefshmëria deri në 10 vjet, me periudha qëndrimi 6 muaj në të njëjtën kohë, dhe hyrje të shumëfishta.

A mund ta zgjas një vizë?

Nuk është e mundur të zgjatni vizën tuaj amerikane. Në rast se viza juaj amerikane skadon, do t'ju duhet të plotësoni një aplikim të ri, duke ndjekur të njëjtin proces që keni ndjekur për aplikimi origjinal për vizë. 

Cilat janë aeroportet kryesore në Kaliforni?

Aeroporti i San Franciskos

Aeroporti Ndërkombëtar i San Franciskos

Ndërsa LAX është aeroporti kryesor në shtetin e Kalifornisë nëse dëshironi të shkoni në LA, ka gjithashtu shumë aeroporte të tjera të vendosura në të gjithë shtetin, i cili përfshin San Francisko Ndërkombëtare, San Diego International dhe Oakland International - Kështu që nuk ka mungesë të aeroporteve në shtet, dhe në bazë të vendit ku po qëndroni ose do të shkoni në fillim në udhëtimin tuaj në Kaliforni, ju duhet të merrni vendimin tuaj. LAX është ndër një nga aeroportet më të ngarkuara në botë, dhe është gjithashtu i lidhur me shumicën e aeroporteve kryesore në botë.

A mund të punoj në Kaliforni?

Zyra e Google

Ka shumë industri ku mund të punoni, në shtetin e Kalifornisë. Ndërsa disa njerëz mund të shkojnë drejt shtetit për të kërkuar fama dhe pasuria përmes Hollivudit, të tjerët mund të gjejnë punë të kënaqshme në turizëm, shitje me pakicë ose industri të tjera. Meqenëse Kalifornia është mjaft e madhe në industrinë e shëndetit dhe fitnesit, nëse keni një interes ose përvojë në këtë fushë, mund të jeni në gjendje të gjeni një pozicion trajneri në palestër!

LEXO MË SHUMË:
Shikoni destinacionet më të mira amerikane të skive për t'ju ndihmuar të hartoni listën më të mirë të kovave të skijimit. Mësoni më shumë në Vendpushimet më të mira të skive në SHBA


Mbajtësit e pasaportës së huaj duhet të kenë një Viza amerikane ESTA të jetë në gjendje të hyjë në Shtetet e Bashkuara. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në SHBA brenda pak minutash.

shtetas polakë, Qytetarë portugezë, Qytetarët e Singaporit, dhe Qytetarë britanikë mund të aplikoni online për vizë ESTA US.