Viza Amerikane për Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar

Viza amerikane nga Britania e Madhe

Përditësuar më Sep 29, 2023 | Viza amerikane në internet

Pikat kryesore të vizave amerikane për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar

 • Si qytetar britanik, ju mund të aplikoni për Viza e Amerikës Online
 • Mbretëria e Bashkuar është anëtari fillestar i programit të vizave amerikane në internet
 • Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të shfrytëzojë hyrjen e shpejtë duke përdorur veçorinë online të vizave për SHBA

Kërkesat për vizë në Amerikë

 • Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund të aplikojnë Viza e Amerikës Online
 • La Visa e SH.B.A. mbetet e vlefshme pas mbërritjes nga ajri, toka ose deti
 • Viza Amerikane Online zakonisht aplikohet për pushime të shkurtra, turne biznesi ose vizita tranziti

Viza Amerikane për Qytetarët Amerikanë

Shtetasit britanikë duhet të aplikojnë për a viza amerikane për të hyrë në vend për qëndrime deri në 90 ditë për tranzit, biznes ose turizëm. Për të gjithë shtetasit britanikë që vizitojnë SHBA-në për një kohëzgjatje të shkurtër, viza amerikane është e detyrueshme. Si udhëtar, duhet të siguroheni që pasaporta që mbani është e vlefshme për të paktën 90 ditë pas datës së parashikuar të nisjes përpara se të niseni për në Shtetet e Bashkuara.

Zbatimi online i Vizës ESTA US synon të rrisë sigurinë kufitare. Menjëherë pas sulmeve të 11 shtatorit 2001, programi ESTA US Visa u miratua dhe filloi në janar 2009. Në përgjigje të rritjes së terrorizmit në mbarë botën, programi ESTA US Visa u krijua për të ekzaminuar njerëzit që udhëtonin nga jashtë.

Si të aplikoni për vizë amerikane nga Mbretëria e Bashkuar?

Një formular aplikimi online për vizën amerikane është lehtësisht i disponueshëm për Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar, dhe mund të përfundojë në vetëm pak minuta. Aplikanti duhet të fusë informacionin nga faqja e pasaportës, si dhe detaje të tjera si informacione personale, informacione kontakti (përfshirë emailin dhe adresën) dhe informacionin e punësimit. Si aplikant, njeriu duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe të mos ketë histori të asnjë lloj dënimi.

Shtetasit britanikë mund të aplikojnë për një viza amerikane në internet dhe merrni ato viza amerikane me e-mail. Procedura është aq e thjeshtë sa ABC. Të gjitha udhëzimet, udhëzimet dhe informacioni përkatës ofrohen në internet. Mund të kontrolloni edhe detajet, duke përfshirë listën e dokumenteve, kriteret e pranueshmërisë dhe shumë më tepër në portalin online. Thjesht duhet të keni një adresë të vlefshme emaili, një kartë krediti ose debiti.

Përpunimi i aplikimit për tuaj Viza amerikane për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar aplikimi fillon pasi të jenë paguar shpenzimet. Email përdoret për të ofruar Viza Amerikane Online. Pasi të sigurohet informacioni i kërkuar në formularin e aplikimit online dhe pasi të jetë miratuar pagesa me kartë krediti online, qytetarët britanikë do të marrin vizat e tyre amerikane përmes emailit. Është e rëndësishme të theksohet se në raste të rralla, dokumentet janë të parëndësishme ose nuk i kalojnë rregulloret e autoriteteve. Në raste të tilla, aplikanti kontaktohet. Kjo zakonisht bëhet përpara miratimit të vizës amerikane. Në shumicën e rasteve të tilla, nevojiten dokumente shtesë dhe gjërat vazhdojnë pa probleme pasi ato të sigurohen nga aplikantët.

LEXO MË SHUMË:

Në rast se dëshironi ndihmë të mëtejshme në aplikimin për vizë amerikane, mund të shikoni faqen tonë Procesi i aplikimit për vizë në SHBA seksion për informacione të ngjashme.

Kërkesat për vizë amerikane për qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar

Nëse tashmë keni një pasaportë britanike, mund të mos keni nevojë për vizë amerikane në mënyrë specifike. Ju duhet vetëm një ESTA, e cila është një vizë online për një kohë të shkurtër. Ky lloj vize lejon kombësitë që kualifikohen për të hyrë në SHBA për qëllime biznesi ose turizmi. Nëse kualifikoheni për ESTA, mund të hyni në SHBA nga deti ose ajri.

Qytetarëve britanikë do t'ju duhet një pasaportë e vlefshme ose dokument udhëtimi për të aplikuar për një vizë ESTA US për të hyrë në Shtetet e Bashkuara. Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar me pasaporta nga vende shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë duke përdorur të njëjtën pasaportë që do të përdorin në udhëtimin e tyre, pasi Viza e SHBA-së ESTA do të lidhet në mënyrë elektronike dhe direkt me pasaportën e deklaruar kur është bërë aplikimi. Meqenëse ESTA ruhet në mënyrë elektronike së bashku me pasaportën në sistemin e emigracionit në SHBA, nuk ka nevojë të printoni ose të prodhoni ndonjë dokument në aeroport.

Për të paguar për vizën ESTA US, aplikantëve do t'ju duhet gjithashtu një kartë krediti legjitime, kartë debiti ose llogari PayPal. Shtetasit britanikë duhet gjithashtu të japin një adresë emaili pune për të marrë vizën ESTA US në kutinë e tyre hyrëse. Ju duhet të verifikoni me kujdes të gjithë informacionin që futni për të siguruar që nuk ka probleme me Sistemin Elektronik të SHBA për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA). Nëse ka, mund t'ju duhet të aplikoni për një vizë tjetër ESTA USA.

Lexoni kërkesat tona të plota për viza të SHBA-së në internet

Sa kohë është e vlefshme Viza Online e SHBA për qytetarët britanikë?

Data e nisjes për një shtetas britanik duhet të ndodhë 90 ditë pas mbërritjes. Mbajtësit e pasaportave britanike duhet të aplikojnë për Autoritetin Elektronik të Udhëtimit të Shteteve të Bashkuara (US ESTA) edhe nëse udhëtimi i tyre do të zgjasë vetëm një ditë ose deri në 90 ditë. Shtetasit britanikë duhet të aplikojnë për vizën e duhur bazuar në rrethanat e tyre nëse planifikojnë të qëndrojnë për një periudhë më të gjatë kohore. Visa Online e SHBA është e mirë për dy vjet rresht. Gjatë gjithë vlefshmërisë dy (2) vjeçare të Visa Online të SHBA-së, shtetasit britanikë mund të hyjnë disa herë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën amerikane në internet

Atraksione për qytetarët britanikë në SHBA

 • Zona e Gjirit të San Franciskos, Kaliforni
 • Parku Kombëtar Yosemite, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, Kaliforni;
 • Pike Place Market, Seattle;
 • T-Mobile Park dhe Lumen Field, Seattle;
 • Yosemite Park Kombëtar
 • Katedralja e Shën Patrikut në qytetin e Nju Jorkut;
 • Hiking, çiklizëm malor dhe ski në Liqenin Tahoe, Kaliforni;
 • Parku Kombëtar Big Bend në shkretëtirën Chihuahuan të Teksasit Perëndimor;
 • Chinatown-Distrikti Ndërkombëtar në Seattle.
 • Vendi Historik Alamo në Teksas;
 • Rural Sonoma County, Napa Valley, dhe Calistoga, Kaliforni;
 • Plazhet me rërë dhe një qendër simpatike në Santa Barbara, Kaliforni

Detaje rreth Ambasadës Britanike në Uashington 

3100 Massachusetts Avenue, NW,

Uashington DC 20008, SHBA.

Numri i telefonit është (202) 588-6500.


Kontrolloni tuajin pranueshmërinë për viza amerikane në internet dhe aplikoni për vizë amerikane në internet 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarë japonezë Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë elektronike amerikane. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Zyra e Ndihmës për Viza të SHBA për mbështetje dhe udhëzim.