Viza amerikane nga Portugalia

Viza amerikane për qytetarët portugez

Aplikoni për vizë amerikane nga Portugalia

Viza Amerikane në internet për qytetarët portugez

Pranueshmëria për qytetarët dhe shtetasit e Portugalisë

 • Qytetarët portugez tani kanë të drejtë të aplikojnë për një të thjeshtë Aplikimi online për vizë amerikane
 • Qytetarët e Portugalisë ishin në fakt të privilegjuar të ishin anëtarët e nisjes së planit të SHBA-së pa viza
 • Është e këndshme të theksohet se qytetarët portugezë me të vërtetë përfitojnë nga një hyrje e përshpejtuar për programin Elektronik të vizave të SHBA-së Online

Kërkesat e vizës elektronike në internet të SHBA-së ESTA për qytetarët portugez

 • Qytetarët e Portugalisë tani kanë të drejtë ose një aplikim për vizë elektronike ESTA USA
 • Viza amerikane në internet mund të përdoret për hyrje në Shtetet e Bashkuara nga porti detar, aeroporti dhe kufiri tokësor.
 • Kjo vizë elektronike ose ESTA e njohur ndryshe Viza e SHBA-së në internet përdoret për vizita që janë të natyrës afatshkurtra, për turizëm, biznes ose tranzit.

Cili është programi për heqjen e vizave të SHBA për qytetarët portugez?

Departamenti i Sigurisë Kombëtare mbikëqyr nismën VWP, e cila u mundëson qytetarëve të Portugalisë të vizitojnë SHBA-në pa vizë. Vizitorët e mbuluar nga VWP mund të hyjnë në vend deri në 90 ditë me një agjendë turistike, biznesi ose të tjera që nuk lidhen me punën.

Cilat janë vendet e pranueshme për Programin e Heqjes së Vizave?

Programi i heqjes së vizave lejon vetëm qytetarët e 40 kombeve pjesëmarrëse për të aplikuar për një ESTA. Lista e mëposhtme e kombeve është ndër ato që marrin pjesë:

Andorra, Australi, Austri, Belgjikë, Brunei, Kili, Kroacia, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Hungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lihtenshtajni, Lituania, Luksemburgu, Monako, Holanda , Zelanda e Re, Norvegjia, Polonia, Portugalia, Republika e Maltës, San Marino, Singapori, Sllovakia, Sllovenia, Koreja e Jugut, Spanja, Suedia, Zvicra, Tajvani, Mbretëria e Bashkuar.

Unë jam duke shkuar në SHBA nën Programin e Heqjes së Vizave nga Portugalia. A duhet të marr një ESTA nëse jam shtetas i Portugalisë?

Qytetarët e Portugalisë janë me të vërtetë me fat pasi kanë të drejtë për heqjen e vizave ose kanë të drejtë për vizën USA Online ESTA. Departamentit të Sigurisë Kombëtare (DHS) iu kërkua të zbatonte një ESTA për të rritur sigurinë në Programin e Heqjes së Vizave. Kjo erdhi pasi Rekomandimet Zbatuese të Aktit të 9 Shtatorit të 11 amenduan seksionin 2007 të Aktit të Emigracionit dhe Kombësisë (INA).

Në thelb, ESTA është një mjet i sofistikuar sigurie që i mundëson DHS-së të konfirmojë përshtatshmërinë e një vizitori për VWP përpara se të hyjë në SHBA. Me ESTA, DHS mund të eliminojë çdo rrezik që programi mund të ketë paraqitur për zbatimin e ligjit ose sigurinë e udhëtimit.

A është një ESTA e njëjtë me një vizë amerikane për qytetarët e Portugalisë?

Një vizë nuk është një ESTA, jo. Në shumë mënyra, një ESTA ndryshon nga një vizë. Për shembull, Sistemi Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit (ESTA) u mundëson vizitorëve në Shtetet e Bashkuara pa pasur nevojë të aplikojnë për një vizë vizitori konvencionale jo-imigruese.

Megjithatë, ata që do të shkojnë me viza ligjore nuk kanë nevojë të paraqesin një ESTA sepse viza e tyre do të jetë e mjaftueshme për qëllimin e synuar. Kjo do të thotë që një ESTA nuk mund të përdoret ligjërisht si vizë për hyrje në Shtetet e Bashkuara. Aty ku ligji amerikan e kërkon një të tillë, udhëtarët do të kenë nevojë për vizë.

LEXO MË SHUMË:
Plotësoni aplikimin tuaj me besim duke ndjekur Procesi i aplikimit për vizë në SHBA udhëzues.

Kur duhet të marr një vizë amerikane për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara duke qenë shtetas i Portugalisë?

Për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara, do t'ju duhet një vizë.

 • Udhëtimi për qëllime të ndryshme nga udhëtimet e biznesit dhe afatshkurtër.
 • Nëse vizita juaj e udhëtimit do të zgjasë më shumë se 90 ditë.
 • Nëse keni ndërmend të udhëtoni në Shtetet e Bashkuara me një transportues jo-nënshkrues. Një transportues ajror që përdor një aeroport për të cilin nuk është nënshkrues konsiderohet jo nënshkrues.
 • Nëse e dini se arsyet e papranueshmërisë të përcaktuara në seksionin 212 (a) të Aktit të Emigracionit dhe Shtetësisë zbatohen për situatën tuaj. Në këtë situatë, ju duhet të aplikoni për një vizë jo-emigruese.

A kërkohet të gjithë shtetasit e Portugalisë të aplikojnë për një ESTA?

Udhëtarët në SHBA nga Portugalia duhet të kenë një ESTA në mënyrë që të kualifikohen për Programin e Heqjes së Vizave (VWP). Kjo do të thotë që ata që udhëtojnë në SHBA me rrugë tokësore ose ajrore pa vizë duhet të aplikojnë për një ESTA në mënyrë që të lejohen pranimi. Foshnjat dhe fëmijët pa bileta janë të përfshira në këtë.

Shënim: Aplikimi dhe tarifa ESTA duhet të dorëzohen veçmas nga secili udhëtar. Për më tepër, një udhëtar VWP mund të kërkojë që një palë e tretë të paraqesë një aplikim ESTA në emër të tij.

A duhet të aplikoj për një ESTA nëse jam shtetas i Portugalisë?

Duke filluar nga janari 2009, vizitorët që hyjnë në Shtetet e Bashkuara për biznes, tranzit ose pushime duhet të marrin një ESTA të SHBA (Sistemi Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit). Janë rreth 39 vende që mund të hyjnë në SHBA pa vizë letre; këto njihen si vende pa viza ose të përjashtuara nga viza. Me një ESTA, qytetarët e këtyre kombeve mund të udhëtojnë ose vizitojnë Shtetet e Bashkuara deri në 90 ditë. Qytetarët e Portugalisë duhet aplikoni për US ESTA.

Mbretëria e Bashkuar, të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Evropian, Australia, Zelanda e Re, Japonia dhe Tajvani janë disa nga këto vende .

Të gjithë qytetarët e këtyre 39 kombeve tani duhet të kenë një Autorizim Elektronik Udhëtimi në SHBA. Me fjalë të tjera, marrja e një ESTA të SHBA-së në internet përpara se të shkoni në SHBA kërkohet për shtetasit e 39 vendeve që nuk kërkojnë vizë.

shënim: Qytetarët e Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara janë të përjashtuar nga kërkesa ESTA. Nëse një banor i përhershëm kanadez ka një pasaportë nga një nga vendet e tjera të përjashtuara nga kërkesa për vizë, ata kanë të drejtë për një vizë ESTA US.

Cila është vlefshmëria e ESTA për shtetasit e Portugalisë?

Një ESTA është e vlefshme vetëm për dy vjet nga data e lejes ose deri në ditën kur skadon pasaporta juaj, cilado qoftë e para. Si qytetar i Portugalisë ju mund ta përdorni këtë vizë ESTA për dy vjet . Data e lejes për ESTA-n tuaj shfaqet në ekranin e miratuar nga autorizimi pasi të keni dorëzuar aplikacionin tuaj ESTA. Megjithatë, vlefshmëria e ESTA-s suaj skadon nëse ajo revokohet.

Kur të fitoni me sukses miratimin, është thelbësore të printoni ESTA-n tuaj. Edhe pse nuk është e nevojshme pas mbërritjes në Shtetet e Bashkuara, është thelbësore për mbajtjen e të dhënave. Autoritetet e emigracionit në SHBA do të kenë një kopje të kopjes së tyre elektronike për të konfirmuar lejen tuaj të hyrjes.

Gjatë gjithë afatit të vlefshmërisë dyvjeçare, ESTA juaj është e vlefshme për përdorim në udhëtime të shumta. Kjo tregon se nuk është thelbësore të dorëzosh një aplikim të ri ESTA gjatë kësaj kohe. Nëse ESTA juaj skadon gjatë kohës që jeni në SHBA, kjo nuk do t'ju ndalojë të largoheni nga vendi, kështu që ju keni ende një mundësi për të shkuar në shtëpi. Edhe pse ESTA juaj është ende e vlefshme për 2 vjet, është e rëndësishme të kuptoni se kjo nuk u jep leje vizitorëve të qëndrojnë në SHBA për kaq gjatë. Koha juaj në SHBA nuk duhet të kalojë 90 ditë në mënyrë që të përmbushni standardet e VWP.

Nëse planifikoni të qëndroni për më shumë se 90 ditë, mund të mendoni për aplikimin për vizë në një konsullatë ose ambasadë të SHBA-së.

Gjithashtu, mbani në mend se ndryshimi i çdo informacioni në pasaportën tuaj - duke përfshirë emrin, gjininë ose shtetin tuaj - do ta bëjë ESTA-n tuaj ekzistuese të pavlefshme. Si rezultat, do t'ju duhet të paguani një tarifë për të aplikuar për një ESTA të re.

shënim: DHS nuk do të kërkojë një kopje të ESTA-s tuaj, por është e domosdoshme që të mbani një kopje të aplikacionit tuaj për qëllime të mbajtjes së të dhënave.

A garanton ESTA hyrjen në Shtetet e Bashkuara për mua si shtetas portugez?

Hyrja juaj në Shtetet e Bashkuara nuk është e siguruar nëse aplikimi juaj ESTA miratohet. Pranueshmëria juaj për të shkuar në SHBA nën programin VWP është e vetmja gjë që konfirmon aplikacioni. Doganat dhe Mbrojtja e Kufirit Oficerët ekzaminojnë udhëtarët e mbuluar nga VWP me hyrjen në vend. Inspektimi është një ekzaminim i dokumenteve tuaja për të përcaktuar nëse kualifikoheni apo jo për VWP bazuar në ligjet specifike ndërkombëtare të udhëtimit. Pasagjerët e avionëve ndërkombëtarë i nënshtrohen gjithashtu procedurave standarde të kontrollit të imigracionit dhe doganave.

Unë jam nga Portugalia, A duhet të dorëzoj një aplikim ESTA nëse po udhëtoj përmes SHBA-së në rrugën time për në një vend tjetër?

Si qytetar i Portugalisë, ju konsideroheni si një udhëtar në tranzit nëse po niseni për në një vend të tretë që nuk është Shtetet e Bashkuara. Nëse vendi juaj i origjinës është në listën e kombeve që janë regjistruar për Programin e Heqjes së Vizave, atëherë duhet të paraqisni një aplikim ESTA në këto rrethana.

Personi që hyn në një vend tjetër përmes SHBA-së duhet të tregojë se është në tranzit ndërsa plotëson aplikimin ESTA. Një tregues i kombit tuaj të destinacionit duhet të përfshihet gjithashtu me këtë deklaratë.

A është e nevojshme një pasaportë për të udhëtuar me një ESTA nëse udhëtoj nga Portugalia?

Po, kur udhëtoni sipas programit të heqjes së vizave, kërkohet një pasaportë. Ndër këto kërkesa është nevoja për zona të lexueshme nga makineritë në faqet biografike për pasaportat VWP të lëshuara para 26 tetorit 2005.

Për pasaportat VWP të lëshuara më ose pas 26 tetorit 2005, kërkohet një foto dixhitale.

E-pasaportat kërkohen për pasaportat VWP të lëshuara në ose pas 26 tetorit 2006. Kjo do të thotë se çdo pasaportë duhet të ketë një çip dixhital me të dhëna biometrike për përdoruesit e saj.

Që nga 1 korriku 2009, pasaportat e përkohshme dhe të urgjencës nga vendet e VWP duhet të jenë gjithashtu elektronike.

Të gjithë qytetarët nga vendet e mëposhtme të VWP duhet të shfaqin një pasaportë elektronike me një çip kur hyjnë në Shtetet e Bashkuara:

 • Greqi
 • Hungari
 • Korea e jugut
 • Estoni
 • Slovakia
 • Letoni
 • Republika e Maltës
 • Republika Çeke
 • Lituani
 • Pasaportat që një makinë mund të lexojë kërkohen për qytetarët e vendeve të mbetura të VWP.

Lexoni për kërkesat e plota të vizave të SHBA-së në internet

Cila është koha më e mirë për të paraqitur një kërkesë ESTA si shtetas i Portugalisë?

Dogana dhe Mbrojtja Kufitare këshillon pasagjerët që të paraqesin një aplikim ESTA sapo të organizojnë një udhëtim, edhe pse çdokush mund ta bëjë këtë në çdo kohë përpara se të udhëtojë në SHBA. Në veçanti, kjo duhet të përfundojë 72 orë para nisjes.

Sa kohë kërkon procedura e aplikimit për ESTA për mua si qytetar i Portugalisë?

Ju do të nevojiten mesatarisht 5 minuta për të përfunduar procesin e aplikimit ESTA. Ju mund ta përfundoni procesin në më pak se 10 minuta, me kusht që të keni në dorë të gjitha dokumentet e nevojshme, duke përfshirë një kartë krediti dhe pasaportë.

shënim: Është gjithashtu kritike të jeni të vetëdijshëm se një numër variablash, duke përfshirë problemet teknologjike me sistemet CBP, mund të kenë një ndikim në shpejtësinë e përpunimit të ESTA-s tuaj. Probleme të tjera, si ato të përpunimit të pagesave dhe gabimeve në uebsajt, mund të ndikojnë gjithashtu në kohën e përpunimit për ESTA-të.

Sa kohë do të mbahet në dosje aplikimi im individual i paplotë?

Nëse aplikimi juaj nuk përfundon dhe dorëzohet brenda 7 ditëve, ai do të fshihet.

Si mund ta përfundoj pagesën e aplikimit tim për ESTA si shtetas portugez?

Me një kartë krediti ose debiti, ju mund të paguani tarifat e aplikimit dhe autorizimit ESTA. Aktualisht, American Express, MasterCard, Visa, Diners Club International dhe JCB pranohen nga ESTA. Aplikimi juaj mund të trajtohet vetëm nëse përmban të gjitha fushat e nevojshme dhe pagesa juaj është autorizuar siç duhet. Karakteret alfa-numerike duhet të përdoren për të futur informacionin në fushat e përcaktuara për pagesë me kartë. Këto specifika janë:

 • Numri i kartës së debitit ose kreditit
 • Data e skadencës së kartës
 • Kodi i Sigurisë së Kartës (CSC)

A kanë nevojë fëmijët për ESTA nëse janë shtetas të Portugalisë?

Një fëmijë duhet të ketë një ESTA aktuale për të hyrë në Shtetet e Bashkuara nëse është shtetas i një kombi që merr pjesë në Programin e Heqjes së Vizave . Në të njëjtën mënyrë që të rriturit kanë nevojë për një ESTA për të hyrë në SHBA, ky rregull zbatohet për fëmijët e të gjitha moshave, madje edhe foshnjat.

Fëmijët nuk mund të udhëtojnë me pasaportat e prindërve të tyre siç bëjnë në disa vende të tjera pasi ata kanë nevojë për pasaportat e tyre .

Pasaporta biometrike ose elektronike e fëmijës nuk duhet të jetë e skaduar (ajo që duhet të jetë e lexueshme nga makineri dhe të ketë një fotografi dixhitale të mbajtësit të integruar në faqen e të dhënave biografike).

Të paktën një faqe bosh duhet të jetë e pranishme në pasaportë për vulën. Autorizimi i dhënë përmes ESTA, zakonisht për dy vjet, do të jetë i vlefshëm vetëm deri në ditën e skadimit të pasaportës nëse data e skadimit është brenda gjashtë muajve.

Një prind ose një i rritur tjetër përgjegjës duhet të plotësojë ESTA-n në emër të një personi që është nën moshën 18 vjeç. Çdo aplikim i paraqitur nga një i ri pa mbështetje të rritur do të refuzohet menjëherë. Nëse po aplikoni për shumë ESTA njëherësh, si p.sh. për pushime familjare, mund ta paraqisni aplikacionin si pjesë e një aplikimi në grup.

Fëmijët që udhëtojnë me njerëz, mbiemrat e të cilëve janë të ndryshëm nga mbiemrat e tyre

Nëse një fëmijë udhëton me një prind mbiemri i të cilit ndryshon nga mbiemri i tij, prindi duhet të jetë në gjendje të tregojë prova të prejardhjes së tij, siç është certifikata e lindjes. Këshillohet që të sillni një letër autorizimi të nënshkruar nga prindi tjetër dhe një kopje të pasaportës së atij prindi.

Kur një fëmijë udhëton me të rritur që nuk janë prindërit e tij, si gjyshërit ose miqtë e ngushtë të familjes, të rriturit duhet të paraqesin dokumentacion zyrtar shtesë në mënyrë që të marrin pëlqimin e fëmijës për të udhëtuar me ta.

Kërkohet një letër autorizimi për t'u larguar nga vendi, e nënshkruar nga prindërit ose kujdestarët ligjorë të fëmijës kur një i ri udhëton vetëm pa prindërit, së bashku me fotokopjet e pasaportës ose kartës së identitetit të fëmijës.

shënim: Është e rëndësishme të udhëtoni me kopje të të gjithë dokumentacionit që vërteton marrëdhënien tuaj me çdo fëmijë që mund të jetë me ju për të shmangur ndonjë problem.

A mundet një palë e tretë të plotësojë ESTA për mua, duke qenë shtetas i Portugalisë?

Nuk është e nevojshme që personi, emri i të cilit figuron në formular, ta plotësojë vetë formularin. Kështu, një palë e tretë mund të plotësojë formularin tuaj ESTA në emrin tuaj. Lejohet që një person i tretë të plotësojë të gjithë ose një pjesë të formularit në emrin tuaj, si p.sh. një mik, prind, partner ose agjent udhëtimesh.

Ka një sërë situatash kur dikush mund t'i kërkojë dikujt tjetër të plotësojë një ESTA në emër të tyre. Për shembull, prindërit mund të plotësojnë një ESTA në emër të fëmijëve të tyre, ose një person me dëmtim të shikimit mund të bëjë të njëjtën gjë. Nëse ndiqen udhëzimet e mëposhtme, çdokush mund të emërojë dikë për të përfunduar një ESTA në emër të tij:

 • Çdo pyetje dhe deklaratë në formular duhet t'i lexohet individit emri i të cilit është shkruar në të nga personi që e plotëson.
 • Për të konfirmuar sa vijon: individi që plotëson formularin duhet të plotësojë gjithashtu seksionin "Heqja dorë nga të drejtat":
  • Aplikanti ESTA ka lexuar formularin
  • Aplikanti i kupton deklaratat dhe pyetjet
  • Sipas njohurive më të mira të aplikantit, të gjitha informacionet e dhëna janë të sakta.

Është detyrimi i aplikantit të sigurohet që të dhënat që ata ofrojnë janë të sakta dhe se personi që ata zgjedhin të paraqesë aplikimin e tyre ESTA është i besueshëm. Kjo zvogëlon mundësinë e gabimeve të aplikacionit, vjedhjes së identitetit, vjedhjes së kartave të kreditit dhe mashtrimeve të tjera si përhapja e virusit. Ndihmon gjithashtu për të reduktuar gabimet e shtypit në aplikacion.

A është ESTA ime ende në fuqi?

Ju gjithmonë mund të kontrolloni statusin e ESTA-s tuaj. ESTA juaj duhet të jetë ende e vlefshme nëse kanë kaluar më pak se dy vjet që kur keni aplikuar dhe nëse pasaporta juaj është ende e vlefshme.

Nëse keni aplikuar tashmë për një ESTA, mund të kontrolloni statusin e tij për t'u siguruar që është ende i vlefshëm përpara se të udhëtoni ose kur bëni rezervime fluturimi.

Aplikacioni ESTA nuk u gjet

Ju merrni mesazhin "Application Not Found" kur kontrolloni statusin e aplikimit tuaj ESTA. Nëse po, ndoshta ishte sepse formulari origjinal i aplikimit ESTA përmbante informacione të pasakta.

Mund të tregojë gjithashtu një problem me aplikacionin, si p.sh. nëse lidhja juaj e internetit ka rënë gjatë kohës që po dorëzonit formularin. Në vend të kësaj, pagesa e tarifës së aplikimit mund të mos ketë qenë e suksesshme, duke e bërë të pamundur përfundimin e saj.

Kur është ESTA në pritje?

BKP po e shqyrton këtë mesazh ndërsa e lexoni. Statusi përfundimtar i aplikacionit tuaj nuk do të jetë i disponueshëm për ju për pak kohë. Prisni të paktën 72 orë përpara se të bëni ndonjë lëvizje të mëtejshme sepse zakonisht kërkon deri në kaq shumë kohë që aplikimi juaj të përpunohet.

Miratimi i autorizimit

Aplikimi juaj është përpunuar dhe ju tani keni një ESTA të vlefshme që ju lejon të shkoni në SHBA nëse kontrolloni statusin e ESTA-s tuaj dhe lexon "autorizimi i miratuar".

Për të ditur se sa kohë do të jetë e vlefshme, duhet të jeni në gjendje të shikoni edhe datën tuaj të skadencës. Duhet të keni parasysh se edhe pse ESTA është autorizuar, Doganat dhe Mbrojtja e Kufirit oficerët ende mund të vendosin ta tërheqin atë dhe t'ju refuzojnë hyrjen në SHBA.

Aplikimi ESTA nuk është i autorizuar

Nëse statusi ESTA për aplikimin tuaj lexon "Aplikimi nuk është i autorizuar", ai është refuzuar. Mund të ketë një sërë shpjegimesh nëse keni kontrolluar ndonjë kuti të pranueshme dhe rezultati ishte "Po".

Autoritetet nuk do t'ju japin autorizim udhëtimi nëse besojnë se jeni një kërcënim për sigurinë ose shëndetin.

Edhe nëse ata refuzojnë aplikimin tuaj ESTA, ju prapë mund të udhëtoni në SHBA duke aplikuar për një vizë turistike B-2. Kjo do të varet nga arsyeja pse ESTA juaj u refuzua; në mënyrë tipike, një aplikim për vizë do të refuzohet nëse keni një dosje të madhe kriminale ose sëmundje infektive.

Le të themi se besoni se një gabim që keni bërë në aplikacionin tuaj ESTA ka shkaktuar refuzimin e tij. Nëse kjo ndodh, mund të jeni në gjendje të korrigjoni gabimin në aplikacion ose të aplikoni përsëri për një ESTA 10 ditë më vonë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vizën amerikane në internet

Gjatë udhëtimit tim, aplikimi im ESTA skadon. A duhet të jetë e vlefshme gjatë gjithë kohës që jam në Shtetet e Bashkuara?

Autorizimi juaj ESTA duhet të jetë aktual në momentin e hyrjes në Shtetet e Bashkuara dhe do t'ju lejojë të qëndroni në tokën amerikane deri në 90 ditë pas uljes. Për sa kohë që nuk qëndroni më shumë se 90 ditët e lejuara në Shtetet e Bashkuara, është e pranueshme nëse ESTA juaj skadon gjatë vizitës suaj.

Mos harroni se edhe nëse autorizimi juaj ESTA është i vlefshëm për dy vjet ose derisa të skadojë pasaporta juaj (cilado që të vijë e para), ESTA juaj nuk do t'ju lejojë kurrë të qëndroni më shumë se 90 ditë. Do t'ju duhet vizë nëse keni ndërmend të qëndroni në Shtetet e Bashkuara për një periudhë të gjatë.

Një deklaratë në faqen zyrtare të agjencisë amerikane për mbrojtjen e doganave dhe kufijve që thotë, "Nëse ESTA skadon ndërsa jeni në SHBA, kjo nuk do të ndikojë në pranueshmërinë tuaj ose sasinë e kohës që ju lejohet të qëndroni në SHBA".

Çfarë ndodh nëse jam në SHBA kur skadon ESTA ime?

Edhe pse duhet të përpiqeni ta parandaloni, nëse ndodh, ka pasoja vetëm nëse qëndroni më gjatë se lejohet 90 ditë. Pra, nëse nuk e keni tejkaluar kufirin, nuk ka pasoja nëse ESTA juaj skadon në mes të udhëtimit tuaj.

Për sa kohë që nuk qëndroni më shumë se 90 ditët që ju lejon Programi për heqjen e vizave nëse ESTA juaj skadon gjatë kohës që jeni duke udhëtuar, kjo nuk do të ketë një efekt negativ në udhëtimet tuaja të mëvonshme në Shtetet e Bashkuara. Kini parasysh se ndërsa pasaporta juaj duhet të jetë aktuale deri në nisje dhe për gjashtë muaj pas mbërritjes, ESTA juaj nuk ka nevojë të jetë e vlefshme për kohën e plotë të qëndrimit tuaj.

Kurdoherë që është e mundur, përpiquni të planifikoni udhëtimin tuaj në mënyrë që të mos jetë shumë afër datës së skadimit të ESTA-s tuaj në rast se avioni juaj vonohet dhe ESTA juaj skadon përpara se të arrini në kontrollin kufitar të SHBA-së. Në këtë situatë, linja ajrore zakonisht do të refuzojë kërkesën tuaj për të hipur në avion, sepse ata janë të vetëdijshëm se ju mungon autorizimi i nevojshëm për të hyrë në SHBA.

Është një ide e mirë të aplikoni për një ESTA të re përpara udhëtimit tuaj nëse e tanishmja është gati të skadojë, sepse thjesht do të zëvendësojë atë të vjetër; ju nuk keni nevojë të prisni derisa të ketë skaduar tashmë.

shënim: ESTA juaj nuk do të jetë më e vlefshme nëse një pasaportë e re është lëshuar që kur keni aplikuar për të. Një ESTA nuk mund të transferohet nga një pasaportë në tjetrën; është e nevojshme një ESTA e re. Një ESTA është e lidhur me informacionin e pasaportës që jepni kur aplikoni.

Çfarë ndodh nëse qëndroj më shumë se kufiri 90-ditor i ESTA-s?

Në varësi të elementeve të tilla si kohëzgjatja e tejkalimit të kufizimit 90-ditor dhe shkakut të qëndrimit të tepërt, ka pasoja të ndryshme. Ata që vendosin të qëndrojnë në SHBA pas skadimit të vizës konsiderohen emigrantë të paligjshëm dhe i nënshtrohen ligjeve që rregullojnë imigracionin e paligjshëm.

Megjithëse duhet të kontaktoni ambasadën tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur për të marrë këshilla për pozicionin tuaj, autoritetet do të jenë më të kuptueshme nëse qëndrimi i tepërt ishte i paqëllimshëm dhe i pashmangshëm, si p.sh. nëse keni pësuar një aksident dhe nuk jeni aktualisht në gjendje të fluturoni. Një situatë tjetër ku një qëndrim i tepërt mund të jetë jashtë kontrollit tuaj është nëse fluturimet shtyhen për një kohë për ndonjë arsye.

Nëse dëshironi të aplikoni për një tjetër ESTA ose një vizë të SHBA-së në të ardhmen, mund të hasni probleme sepse autoritetet mund të refuzojnë aplikimet tuaja nëse përcaktojnë se keni abuzuar me të parën.

A mund të rinovohet apo zgjatet ESTA?

Edhe pse mund të rinovoni ESTA-n tuaj, nuk është e mundur të zgjerohet. ESTA juaj është e vlefshme për një maksimum prej dy vjetësh nga lëshimi ose deri në datën më të hershme të skadimit të pasaportës suaj. Ju duhet të dorëzoni një aplikim të ri në të njëjtën mënyrë si keni bërë me atë të mëparshëm për të rinovuar ESTA-n tuaj.

Orari juaj i udhëtimit nuk duhet të ndikohet nga procedura e rinovimit të ESTA sepse shpesh zgjat vetëm disa minuta. Doganat dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA-së këshillojnë të aplikoni ose të rinovoni ESTA-n tuaj kur organizoni udhëtimin tuaj ose të paktën 72 orë përpara se të keni ndërmend të udhëtoni.

Përpara se të skadojë ESTA juaj aktuale, mund të aplikoni për një të re. Ju mund ta bëni këtë në çdo kohë përpara, në ose pas datës kur skadon ESTA juaj aktuale. Nëse shihni mesazhin e mëposhtëm:

"Për këtë pasaportë është gjetur një aplikim i vlefshëm, i miratuar me më shumë se 30 ditë të mbetura. Paraqitja e këtij aplikacioni do të kërkojë pagesën për këtë aplikim dhe më pas do të anulojë aplikacionin ekzistues."

Nëse vendosni të ecni përpara, ditët e mbetura do të anulohen dhe do të zëvendësohen me aplikacionin tuaj të ri. ESTA më pas do të zgjatet për dy vjet të tjera ose deri në skadimin e pasaportës suaj, cilado që të vijë e para.

Ridorëzimi i një aplikimi ESTA është një procedurë e thjeshtë. Ashtu siç bëtë kur aplikuat fillimisht, duhet të ndiqni udhëzimet për të plotësuar të gjitha pyetjet dhe për të paraqitur një aplikim të ri për autorizim udhëtimi.

A mund të përdor pasaportën time të skaduar?

Nuk do të lejoheni të aplikoni për një ESTA nëse jeni shtetas i Portugalisë dhe keni një pasaportë të datës së mëvonshme që nuk do të jetë e vlefshme deri në një datë specifike (për shembull, për shkak të një ndryshimi emri), pasi duhet të keni një pasaportë që është e vlefshme në momentin e paraqitjes së kërkesës. Ju nuk do të mund të përdorni pasaportën tuaj të datës së mëvonshme për të aplikuar deri në datën e ndryshimit të detajeve (martesa, divorci, ndryshimi i gjinisë ose ceremonia e partneritetit civil), pasi ajo është e vlefshme vetëm nga ajo datë.

Për t'u siguruar që gjithçka është në rregull, duhet të verifikoni datën e skadencës në pasaportën tuaj shumë përpara ditës së fluturimit dhe përpara se të paraqisni një aplikim ESTA. Ju gjithmonë duhet të udhëtoni me një pasaportë të mirë për të paktën gjashtë muaj pas datës së udhëtimit tuaj të synuar.

Nëse ju është lëshuar një pasaportë e re ose emri juaj është ndryshuar pasi keni aplikuar për herë të parë, duhet të paraqisni një aplikim të ri ESTA. Ju ende mund të udhëtoni duke përdorur pasaportën tuaj të vjetër nëse nuk keni një të re, por keni ndryshuar emrin ose gjininë tuaj të plotë, por jo identitetin tuaj gjinor.

Ju gjithashtu mund të udhëtoni duke përdorur një pasaportë që mban emrin dhe gjininë tuaj të vjetër dhe një biletë të lëshuar në emrin dhe gjininë tuaj të re. Sigurohuni që të keni të gjitha dokumentet që ju nevojiten për të konfirmuar identifikimin tuaj në vendkalimet kufitare. Ato përmbajnë të dhëna si:

 • Një kopje e licencës suaj të martesës
 • Dekreti i divorcit
 • Çdo dokument ligjor shtesë që lidh emrin dhe/ose gjininë tuaj të re me atë në pasaportë.
 • Dokument që vërteton ndryshimin ligjor të emrit/gjinisë.

A kërkon ESTA një pasaportë dixhitale?

Absolutisht, të gjithë kandidatët e ESTA duhet të kenë pasaporta dixhitale aktuale, të vlefshme dhe të përditësuara. Në këtë përfshihen foshnjat dhe fëmijët e të gjitha moshave. Gjatë gjithë qëndrimit tuaj në Shtetet e Bashkuara, pasaporta duhet të jetë e vlefshme. Nëse pasaporta juaj skadon ndërsa jeni ende brenda vendit, do të shkelni rregullat e Programit të Heqjes së Vizave.

Pasaporta juaj duhet të jetë dixhitale për të përmbushur standardet e Programit të Heqjes së Vizave, me karakteristika të ndryshme në varësi të periudhës kohore që është lëshuar.

Pasaporta juaj kualifikohet për udhëtim sipas Programit të heqjes së vizave nëse është lëshuar, rilëshuar ose zgjatur përpara datës 26 tetor 2005 dhe është e lexueshme nga makineri.

Nëse pasaporta juaj e lexueshme nga makina është lëshuar, rilëshuar ose zgjatur midis 26 tetorit 2005 dhe 25 tetorit 2006, ajo duhet të përfshijë një çip të integruar të dhënash (e-Passport) ose një foto dixhitale të printuar drejtpërdrejt në faqen e të dhënave pa u bashkangjitur. ndaj saj. Ju lutemi shikoni seksionin e çipit të integruar të të dhënave më poshtë.

Nëse një makinë nuk mund ta lexojë pasaportën tuaj, ju nuk do të kualifikoheni për Programin e heqjes së vizave dhe do t'ju duhet të merrni një vizë për të hyrë në Shtetet e Bashkuara duke përdorur pasaportën tuaj aktuale. Si një alternativë, ju mund ta konvertoni pasaportën tuaj aktuale në një pasaportë elektronike për të përmbushur kërkesat për pasaportë të Programit për heqjen e vizave.

Çfarë është një pasaportë biometrike?

Një pasaportë biometrike do të përfshijë informacione personale dhe identifikues si shenjat e gishtërinjve, kombësinë, datën e lindjes dhe vendin e lindjes, ndër të tjera.

Çfarë është një pasaportë e lexueshme nga makina?

Në faqen e identitetit të kësaj lloj pasaporte, ka një seksion që është koduar në një mënyrë që kompjuteri mund të lexojë. Informacioni i faqes së identitetit përmbahet në të dhënat e koduara. Kjo e bën të mundur sigurinë e të dhënave dhe ndihmon në parandalimin e vjedhjes së identitetit.

A kam nevojë për ndonjë dokumentacion të mëtejshëm përveç ESTA-s?

Po, ju duhet edhe pasaporta juaj edhe ESTA për të udhëtuar në SHBA sepse autorizimi bazohet në numrin e pasaportës. Kjo duhet të jetë një pasaportë elektronike (ePassport) me një zonë të lexueshme nga makina në faqen biografike dhe një çip dixhital që mban të dhënat biometrike të pronarit. Nëse pasaporta juaj ka një emblemë të vogël me një rreth dhe një drejtkëndësh në pjesën e përparme, si kjo, me siguri keni një çip.

Dy rreshta teksti në fund të faqes së informacionit të pasaportës suaj e përcaktojnë atë si një pasaportë të lexueshme nga makina. Makineritë mund të lexojnë simbolet dhe shkronjat në këtë tekst për të nxjerrë informacion. Një fotografi dixhitale, ose ajo që printohet drejtpërdrejt në faqen e të dhënave, duhet të përfshihet gjithashtu në pasaportë.

shënim: Ju lutemi kini parasysh se nëse një makinë nuk mund të lexojë pasaportën tuaj dhe ju jeni shtetas i një vendi që merr pjesë në Programin e Heqjes së Vizave, do t'ju duhet të merrni një vizë normale për të hyrë në Shtetet e Bashkuara. .

Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për Qytetarët Portugezë

 • Zona Kombëtare e Rekreacionit Delaware Water Gap, New Jersey
 • Qendra John F. Kennedy për Artet Performuese, Uashington DC
 • Times Square, Nju Jork
 • Rrethi Historik Kombëtar Stockyards, Fort Worth, Teksas
 • USS Lexington, Corpus Christi, Texas
 • Vizitoni Fort Jefferson mbresëlënës në Parkun Kombëtar Dry Tortugas, Florida
 • Pushime familjare në SeaWorld Orlando, Florida
 • Kapitoli i Shteteve të Bashkuara dhe Kapitol Hill, Uashington DC
 • Parku Shtetëror Blackwater Falls, Virxhinia Perëndimore
 • Merrni pjesë në Derby të Kentucky, Kentucky
 • Muzeu i Artit në Cleveland, Ohio

Ambasada e Portugalisë në Washington DC

Adresa

2012 Massachusetts Avenue Washington DC 20036 SHBA

Numri telefonit

+ 1-202-350-5400

faks

+ 1-202-223-3926


Ju lutemi aplikoni për një vizë në SHBA 72 orë përpara fluturimit tuaj.