Kërkesat për vizë amerikane në internet

Disa shtetas të huaj lejohen nga Shtetet e Bashkuara të vizitojnë vendin pa pasur nevojë të kalojnë procesin e gjatë të aplikimit për Shtetet e Bashkuara Vizitor VizitorMe Në vend të kësaj, këta shtetas të huaj mund të udhëtojnë në SHBA duke aplikuar për Autorizimi i Udhëtimit i Sistemit Elektronik Amerikan or ESTA SH.B.A. i cili funksionon si heqje dorë nga Viza dhe lejon udhëtarët ndërkombëtarë që vijnë në vend nëpërmjet ajrit (përmes fluturimeve komerciale ose me qira), tokësore ose detare për të vizituar vendin me lehtësi dhe komoditet.

Viza amerikane ESTA i shërben të njëjtit qëllim si Viza e Vizitorit Amerikan, por është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë për tu marrë sesa Viza e cila kërkon shumë kohë dhe shumë më tepër sherr sesa eTA e Kanadasë, rezultati i aplikimit të së cilës shpesh jepet brenda pak minutash. Pasi të jetë miratuar ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara, do të lidhet me Pasaportën tuaj dhe do të jetë e vlefshme për një maksimum prej dy (2) vitesh nga data e lëshimit ose një periudhë më të vogël se ajo nëse Pasaporta juaj skadon para dy vjetësh. Mund të përdoret në mënyrë të përsëritur për të vizituar vendin për kohëzgjatje të shkurtra kohore, që zgjasin jo më shumë se 90 ditë, edhe pse kohëzgjatja aktuale do të varet nga qëllimi i vizitës suaj dhe do të vendoset nga zyrtarët e Doganave dhe Mbrojtjes Kufitare të SHBA dhe do të vuloset në tuajin pasaporta.

Por së pari duhet të jeni të sigurtë që i plotësoni të gjitha kërkesat për ESTA -në amerikane që ju bëjnë të drejtë për ESTA -në për Shtetet e Bashkuara.

LEXO MË SHUMË:
Fairlyshtë mjaft e lehtë dhe e drejtpërdrejtë të aplikosh për ESTA të SHBA megjithatë kërkon një përgatitje Procesi i Aplikimit për Vizë ESTA në SHBA.

Kërkesat e Pranueshmërisë për ESTA SHBA

Kërkesat për vizë ESTA SHBA

Meqenëse Shtetet e Bashkuara lejojnë vetëm disa shtetas të huaj të vizitojnë vendin pa vizë, por në ESTA -në amerikane, ju do të keni të drejtë për vizën amerikane ESTA vetëm nëse jeni shtetas i njërit prej vendet që kanë të drejtë për ESTA të SHBAMe Për t'u kualifikuar për vizën amerikane ESTA ju kërkohet të jeni:

 • Qytetar i ndonjërës nga këto vendet e përjashtuara nga vizat:
  Andorra, Australia, Austria, Belgjika, Brunei, Kili, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Hungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Japonia, Korea (Republika e), Letonia, Lihtenshtajni, Lituania (mbajtësit të një pasaporte/e-pasaporte biometrike të lëshuar nga Lituania), Luksemburgu, Malta, Monako, Hollanda, Zelanda e Re, Norvegjia, Polonia (mbajtësit e një pasaporte/e-pasaporte biometrike të lëshuar nga Polonia), Portugalia, San Marino, Singapori, Sllovakia , Slloveni, Spanjë, Suedi, Zvicër, Tajvan (mbajtësit e pasaportës së zakonshme të lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme në Tajvan që përfshin numrin e tyre personal të identifikimit).
 • Shtetas britanik ose shtetas britanik jashtë shtetit. Territoret britanike përtej detit përfshijnë Anguilën, Bermudat, Ishujt e Virgjër Britanikë, Ishujt Kajman, Ishujt Falkland, Gjibraltar, Montserrat, Pitcairn, Shën Helena ose Ishujt Turk dhe Kaikos.
 • Mbajtësi i një pasaporte të Kombëtares Britanike (Jashtë) lëshuar nga Mbretëria e Bashkuar për personat e lindur, të natyralizuar ose të regjistruar në Hong Kong.
 • Subjekti Britanik ose mbajtësi i një pasaporte të Subjektit Britanik lëshuar nga Mbretëria e Bashkuar e cila i jep mbajtësit të drejtën e qëndrimit në Mbretërinë e Bashkuar.

Nëse vendi juaj nuk është në listën e vendeve të përjashtuara nga viza për Shtetet e Bashkuara, atëherë mund të keni të drejtë për Vizën Vizitor të Shteteve të Bashkuara.

Kërkesat për pasaportë për ESTA të Shteteve të Bashkuara

ESTA amerikane do të lidhet me pasaportën tuaj dhe lloji i pasaportës keni gjithashtu do të përcaktojë nëse jeni të drejtë për të aplikuar për ESTA për Shtetet e Bashkuara ose jo. Mbajtësit e mëposhtëm të pasaportës mund të aplikojnë për ESTA të SHBA:

 • Mbajtësit e Pasaportat e zakonshme lëshuar nga vendet që kanë të drejtë për ESTA -në amerikane.
 • Mbajtësit e Pasaporta Diplomatike, Zyrtare ose e Shërbimit të vendeve të pranueshme nëse nuk përjashtohen nga aplikimi fare dhe mund të udhëtojnë pa ESTA.
 • Mbajtësit e Pasaportat e urgjencës / të përkohshme të vendeve të pranueshme.

Ju nuk mund të hyni në Shtetet e Bashkuara edhe nëse ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara është miratuar nëse nuk mbani dokumentacionin e duhur me vete. Pasaporta juaj është më e rëndësishmja nga dokumentet e tilla që duhet të keni me vete kur hyni në Shtetet e Bashkuara dhe mbi të cilat kohëzgjatja e qëndrimit tuaj në Shtetet e Bashkuara do të vuloset nga zyrtari amerikan i Doganave dhe Mbrojtjes së Kufirit.

Kërkesa të tjera për Aplikimin e ESTA -së Amerikane

Kur aplikoni për ESTA të SHBA në internet, do t'ju kërkohet të keni sa më poshtë:

 • Pasaportë
 • Detajet e kontaktit, punësimit dhe udhëtimit
 • Një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat e aplikimit ESTA

Nëse i përmbushni të gjitha këto përshtatshmëri dhe kërkesa të tjera për ESTA -në e SHBA -së, atëherë do të jeni fare lehtë në gjendje të merrni të njëjtën gjë dhe të vizitoni SHBA. Sidoqoftë, duhet ta keni parasysh këtë Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP) mund t'ju refuzojë hyrjen në kufi edhe nëse jeni an mbajtës i miratuar ESTA i SHBA nëse në kohën e hyrjes nuk i keni të rregullta të gjitha dokumentet tuaja, si pasaporta, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët kufitarë; nëse paraqisni ndonjë rrezik shëndetësor ose financiar; dhe nëse keni histori të mëparshme kriminale/terroriste ose çështje të mëparshme të imigrimit.

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për ESTA -në amerikane dhe plotësoni të gjitha kushtet e përshtatshmërisë për ESTA -në për Shtetet e Bashkuara, atëherë duhet të jeni në gjendje mjaft lehtë aplikoni online për ESTA -në amerikane të cilit Formulari i Aplikimit ESTA është mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë.

Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, ju duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.