Viza Amerikane në internet

America Visa Online është një autorizim i kërkuar udhëtimi për udhëtarët që vizitojnë Shtetet e Bashkuara për qëllime biznesi, turizmi ose tranziti. Ky proces online për Sistemin Elektronik për Autorizimin e Udhëtimit për Shtetet e Bashkuara u zbatua nga janari 2009 nga Doganat dhe Mbrojtja e Kufirit të SHBA.

Çfarë është Amerika Visa Online (e-Visa)?


Amerika Viza Online (eVisa) është një mënyrë e veçantë për të aplikuar për vizë për të hyrë në Shtetet e Bashkuara. Quhet US Visa Online (eVisa) sepse njerëzit nuk duhet të dalin dhe të aplikojnë për vizë në ambasadën amerikane, ose të dërgojnë pasaportën e tyre me postë ose korrier, ose të vizitojnë ndonjë zyrtar qeveritar.

Është një dokument zyrtar i lëshuar nga Dogana dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA (CBP) që u mundëson qytetarëve dhe shtetasve nga Vendet e Heqjes Visa për të hyrë në Shtetet e Bashkuara për qëllime turizmi, tranziti ose biznesi. Viza elektronike e SHBA-së (eVisa) është një autorizim i detyrueshëm udhëtimi për udhëtarët që vizitojnë Shtetet e Bashkuara ose në rrugë detare ose ajrore për vizita nën 90 ditë.

Është një autorizim elektronik për të hyrë në Shtetet e Bashkuara si një vizë turistike, por me proces dhe hapa më të thjeshtë. Të gjitha hapat mund të kryhen online, gjë që kursen kohë, përpjekje dhe para. Qeveria e SHBA-së e ka bërë më të lehtë dhe kjo lloj eVisa është një inkurajim për udhëtarët tranzit, turistët dhe biznesin.

American Visa Online është e vlefshme deri në 2 (dy) vjet nga data e lëshimit ose derisa pasaporta juaj të skadojë, cilado qoftë e para. Periudha e vlefshmërisë së Vizës tuaj Elektronike është e ndryshme nga kohëzgjatja e qëndrimit. Ndërsa e-Viza e SHBA është e vlefshme për 2 vjet, ju kohëzgjatja nuk mund të kalojë 90 ditëMe Ju mund të hyni në Shtetet e Bashkuara në çdo kohë brenda periudhës së vlefshmërisë.

Oficerët e doganave dhe mbrojtjes së kufirit të SHBA Oficeri i CBP (Dogana dhe Mbrojtja Kufitare) i Shteteve të Bashkuara

Ku mund të aplikoj për një vizë amerikane në internet (eVisa)?

Aplikantët mund të aplikojnë online në Formulari i aplikimit për vizë në SHBA.

Ka shumë vende në mbarë botën që ofrojnë eVisa, SHBA është një prej tyre. Ju duhet të jeni nga një Vendi për heqjen e vizave për të qenë në gjendje të prokuroni një vizë për Amerikën në internet (eVisa).

Më shumë vende po i shtohen vazhdimisht listës së vendeve që mund të përfitojnë nga përfitimi për të marrë Vizën Elektronike të SHBA-së e njohur edhe si eVisa. Qeveria e SHBA e konsideron këtë një metodë të preferuar për të aplikuar për një vizitë në SHBA që është nën 90 ditë.

Oficerët e imigracionit në CBP (Dogana dhe Mbrojtja Kufitare) do të shqyrtojnë aplikacionin tuaj dhe pasi të miratohet, ata do t'ju dërgojnë një email duke thënë se Viza juaj në SHBA është miratuar. Pasi të bëhet kjo, gjithçka që ju kërkohet është të shkoni në aeroport. Ju nuk keni nevojë për ndonjë vulë në pasaportë ose dërgoni me postë/korrier pasaportën tuaj në ambasadë. Ju mund të kapni fluturimin ose anijen e lundrimit. Për të qenë të sigurt, mund të merrni një printim nga eVisa e SHBA-së që ju është dërguar me email ose mund të mbani një kopje të butë në telefonin / tabletin tuaj

Aplikimi për vizën e Amerikës në internet

I gjithë procesi është i bazuar në ueb, nga aplikimi, pagesa dhe dorëzimi deri te njoftimi për rezultatin e aplikimit. Aplikanti do të duhet të plotësojë Formulari i aplikimit për vizë në SHBA me detaje përkatëse, duke përfshirë detajet e kontaktit, detajet e punësimit, detajet e pasaportës dhe informacione të tjera të sfondit, si të dhënat shëndetësore dhe kriminale.

Të gjithë personat që udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara, pavarësisht nga mosha e tyre, do të duhet të plotësojnë këtë formular. Pasi të plotësohet, aplikanti do të duhet të bëjë pagesën e Aplikimit për Vizë të SHBA duke përdorur një kartë krediti ose debiti ose një llogari PayPal dhe më pas të dorëzojë aplikacionin. Shumica e vendimeve merren brenda 48 orëve dhe aplikanti njoftohet me email, por disa raste mund të duhen disa ditë ose një javë për t'u përpunuar.

Është më mirë të aplikoni për vizën amerikane në internet sapo të keni përfunduar planet tuaja të udhëtimit dhe jo më vonë se 72 orë para hyrjes tuaj të planifikuar në Shtetet e Bashkuara . Ju do të njoftoheni për vendimin përfundimtar me email dhe në rast se aplikimi juaj nuk miratohet, mund të provoni të aplikoni për vizën e Shteteve të Bashkuara në ambasadën ose konsullatën tuaj më të afërt të SHBA.

Çfarë do të ndodhë pasi të fusni të dhënat e mia për Aplikimin për Vizë Amerikane?

Pasi të keni futur të gjitha të dhënat tuaja personale në Formularin Online të Aplikimit për Vizë në SHBA, një Oficer për Viza nga CBP (Dogana dhe Mbrojtja Kufitare) do ta përdorë këtë informacion së bashku me masat e sigurisë rreth vendit tuaj të origjinës dhe përmes bazave të të dhënave të Interpolit për të vendosur nëse aplikanti mund të marrë vizën amerikane në internet apo jo. 99.8% e aplikantëve janë të lejuar, vetëm një pjesë e vogël e njerëzve 0.2% që nuk mund të lejohen në një vend për eVisa duhet të aplikojnë për një proces të rregullt vize bazuar në letër përmes Ambasadës së SHBA. Këta njerëz nuk kanë të drejtë për një vizë amerikane në internet (eVisa). Megjithatë, ata kanë mundësinë të riaplikojnë përmes ambasadës amerikane.

Lexoni më shumë në Pasi të aplikoni për vizë amerikane në internet: Hapat e mëtejshëm

Qëllimet për vizën e Amerikës në internet

Viza elektronike e SHBA-së ka katër lloje, ose me fjalë të tjera, ju mund të aplikoni për vizën e Amerikës Online kur qëllimi i vizitës suaj në vend është një nga sa vijon:

 • Transit ose ndërprerje: Nëse planifikoni vetëm të kapni një fluturim lidhës nga SHBA dhe nuk dëshironi të hyni në SHBA, kjo Visa Online e SHBA (eVisa) është ideale për ju.
 • Aktivitetet turistike: Ky lloj i vizave amerikane në internet (eVisa) është i përshtatshëm për ata që dëshirojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara për rekreacion, shikimin e pamjeve.
 • Biznes: Nëse po planifikoni një udhëtim të shkurtër nga Singapori, Tajlanda, India etj. për të pasur një diskutim komercial në Shtetet e Bashkuara, atëherë Visa Online e SHBA (eVisa) do t'ju lejojë hyrjen në Shtetet e Bashkuara deri në 90 ditë.
 • Puno dhe Vizito Familjen: Nëse po planifikoni të vizitoni miqtë ose të afërmit që banojnë në Shtetet e Bashkuara tashmë me një vizë/rezidencë të vlefshme, atëherë eVisa do të lejojë hyrjen deri në 90 ditë për ata që planifikojnë një qëndrim më të gjatë si për shembull një vit të tërë në SHBA, ne rekomandojmë marrjen në konsideratë të vizës amerikane nga Ambasada.

Kush mund të aplikojë për vizën e Amerikës në internet?

Mbajtësit e pasaportave të kombësive të mëposhtme që kërkojnë të hyjnë në Shtetet e Bashkuara për qëllime turizmi, tranziti ose biznesi duhet të aplikojnë për Viza Amerikane në internet dhe janë përjashtuar nga marrja e traditës/Vizës së letrës për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara.

Qytetarët e Kanadasë u duhen vetëm Pasaportat e tyre Kanadeze për të udhëtuar në Shtetet e Bashkuara. Banorët e Përhershëm Kanadezë, megjithatë, mund të kenë nevojë të aplikojnë për vizë të SHBA-së në internet, përveç nëse janë tashmë shtetas të një prej vendeve të mëposhtme.

Cilat janë kërkesat e plota të pranueshmërisë për vizën amerikane në internet (eVisa)?

Kërkesat janë shumë të lehta. Ju pritet të plotësoni kërkesat e mëposhtme.

 • Ju keni një pasaportë të vlefshme nga një vend që ofron viza amerikane në internet (eVisa).
 • Qëllimi i udhëtimit tuaj duhet të jetë një nga tre, tranzit/turizëm/biznes (p.sh. takime biznesi).
 • Ju keni një pasaportë të vlefshme nga një vend që ofron viza amerikane në internet (eVisa) ose vizë pas mbërritjes për qytetarët amerikanë.
 • Qëllimi i udhëtimit tuaj duhet të jetë një nga tre, transit/turizëm/biznes (p.sh. takime biznesi).
 • Duhet të keni një ID të vlefshme emaili për të marrë eVisa.
 • Duhet të keni një nga kartat e debitit/kreditit ose llogarinë Paypal.

Informacioni i kërkuar për aplikimin për vizë amerikane

Aplikantët e SHBA për Viza Online do të duhet të japin informacionin e mëposhtëm në momentin e plotësimit online Formulari i aplikimit për vizë në SHBA:

 • Informacione personale si emri, vendi i lindjes, data e lindjes
 • Numri i pasaportës, data e lëshimit, data e skadimit
 • Informacioni i kontaktit të tilla si adresa dhe emaili
 • Detajet e punësimit
 • Detajet e prindërve

Përpara se të aplikoni për Aplikim për Vizë në SHBA

Udhëtarët që synojnë të aplikojnë për vizë amerikane në internet duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

Një pasaportë e vlefshme për udhëtim

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj pas datës së nisjes, data kur largoheni nga Shtetet e Bashkuara.

Gjithashtu duhet të ketë një faqe të zbrazët në pasaportë në mënyrë që Oficeri i Doganave dhe Mbrojtjes Kufitare të SHBA të vulos pasaportën tuaj.

Viza juaj Elektronike për Shtetet e Bashkuara, nëse miratohet, do të lidhet me pasaportën tuaj të vlefshme, kështu që ju kërkohet gjithashtu të keni një pasaportë të vlefshme, e cila mund të jetë ose një pasaportë e zakonshme, ose një pasaportë zyrtare, diplomatike ose shërbimi, të gjitha të lëshuara nga vendet e pranueshme.

Një ID e vlefshme e-mail

Aplikanti do të marrë USA Visa Online me email, prandaj kërkohet një ID e vlefshme Email për të marrë vizën e SHBA-së në internet. Formulari mund të plotësohet nga vizitorët që synojnë të mbërrijnë duke klikuar këtu Formulari i aplikimit për vizë amerikane.

Metoda e pagesës

Që nga Formulari i aplikimit për vizë në SHBA është i disponueshëm vetëm në internet, pa një ekuivalent letre, kërkohet një kartë krediti / debiti ose llogari PayPal e vlefshme.

Sa kohë duhet për t'u përpunuar aplikimi për vizë në internet për Amerikën

Këshillohet që të aplikoni për vizën e Amerikës Online të paktën 72 orë përpara se të planifikoni të hyni në vend.

Vlefshmëria e vizave të SHBA-së në internet

USA Visa Online është e vlefshme për një periudhë maksimale prej dy (2) vitesh nga data e lëshimit të saj ose më e vogël nëse pasaporta me të cilën është e lidhur në mënyrë elektronike skadon para dy (2) viteve. Viza Elektornike ju lejon të qëndroni në Shtetet e Bashkuara për maksimumi 90 ditë në të njëjtën kohë por mund ta përdorni për të vizituar vendin në mënyrë të përsëritur brenda periudhës së vlefshmërisë së tij. Sidoqoftë, kohëzgjatja aktuale për të cilën do të lejoheni të qëndroni në të njëjtën kohë do të vendoset nga zyrtarët e kufirit në varësi të qëllimit tuaj të vizitës dhe do të vuloset në Pasaportën tuaj.

Hyrja në Shtetet e Bashkuara

Viza Elektronike për Shtetet e Bashkuara është e nevojshme në mënyrë që të mund të hipni në një fluturim për në Shtetet e Bashkuara pasi pa të nuk mund të hipni në asnjë fluturim me drejtim në SHBA. Megjithatë, Dogana e SHBA dhe Mbrojtja e Kufirit (CBP) ose zyrtarët e kufirit të SHBA-së mund t'ju ndalojnë hyrjen në aeroport edhe nëse jeni një mbajtës i aprovuar i vizës elektronike të SHBA-së

 • nëse në kohën e hyrjes nuk i keni të rregullta të gjitha dokumentet tuaja, si pasaporta, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët kufitarë
 • nëse paraqisni ndonjë rrezik shëndetësor ose financiar
 • nëse keni histori të mëparshme kriminale/terroriste ose çështje të mëparshme të imigrimit

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për vizën e Amerikës në internet dhe plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për vizën elektronike për Shtetet e Bashkuara, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni mjaft lehtë online për aplikimin për vizë amerikane, forma e të cilit është mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë. Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim lexoni Procesi i aplikimit për vizë në SHBA udhëzues ose kontaktoni ndihmësin tonë për mbështetje dhe udhëzim.

Dokumentet që mbajtësve të Visa Online të SHBA-së mund t'u kërkohen në kufirin e Shteteve të Bashkuara

Mjetet e mbështetjes së vetvetes

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë prova që ata mund të mbështesin financiarisht dhe të mbajnë veten gjatë qëndrimit të tyre në Shtetet e Bashkuara.

Bileta e fluturimit përpara / kthyese.

Aplikantit mund t'i kërkohet të tregojë se ata synojnë të largohen nga Shtetet e Bashkuara pasi të ketë përfunduar qëllimi i udhëtimit për të cilin është aplikuar US Visa Online.

Nëse aplikanti nuk ka një biletë të ardhshme, ai mund të sigurojë dëshminë e fondeve dhe aftësinë për të blerë një biletë në të ardhmen.

Përfitimet e aplikimit në internet

VETËM DISA NGA PËRPARËSITË MË TË RËNDËSISHME TË APLIKIMIT TË VIZËS SË SH.BA-së ONLINE

Sherbimet Metoda e letrës online
Ju mund të hyni në platformën tonë të aplikimit dixhital 24/365 në çdo kohë, duke ju lejuar të aplikoni për ESTA-n tuaj të SHBA-së me lehtësi gjatë gjithë vitit
Nuk ka kufizime kohore të vendosura në procesin tuaj të aplikimit, duke ju dhënë fleksibilitetin për ta përfunduar atë me ritmin tuaj.
Ekspertët tanë të përkushtuar të vizave shqyrtojnë dhe korrigjojnë plotësisht aplikimin tuaj përpara se të dorëzohet, duke siguruar saktësinë dhe duke rritur shanset e miratimit.
Ne ofrojmë një procedurë aplikimi të thjeshtuar, duke e bërë më të lehtë për ju që të lundroni dhe plotësoni aplikacionin tuaj ESTA në SHBA pa komplikime.
Ekipi ynë është i përkushtuar të korrigjojë çdo të dhënë të hequr ose të pasaktë në aplikacionin tuaj, duke minimizuar rrezikun e gabimeve dhe duke përmirësuar cilësinë e përgjithshme të tij.
Ne i japim përparësi privatësisë së të dhënave dhe ofrojmë një formë të sigurt për ju që të paraqisni aplikacionin tuaj pa shqetësime rreth aksesit të paautorizuar në informacionin tuaj personal.
Ne bëjmë një milje shtesë duke verifikuar dhe vërtetuar çdo informacion shtesë të detyrueshëm për të siguruar saktësinë dhe plotësinë e aplikimit tuaj ESTA në SHBA.
Mbështetja jonë për klientët është në dispozicion 24/7 për të ofruar ndihmë dhe për të adresuar çdo pyetje ose problem që mund të keni. Mund të na kontaktoni me email për mbështetje të shpejtë dhe të besueshme.
Në rast fatkeq të humbjes së vizës online të SHBA-së, ne ofrojmë shërbime të rikuperimit të emailit për t'ju ndihmuar të merrni dokumentet tuaja të vizës.