Kërkesat për vizë ESTA SHBA

Merrni informacion të detajuar mbi kërkesat për viza amerikane/amerikane dhe kriteret e përshtatshmërisë në US Visa Online. Këtu mund të merrni detaje të plota që duhet të dini përpara se të aplikoni për vizë amerikane.

Vizita në Shtetet e Bashkuara dikur perceptohej si një proces i ndërlikuar. Megjithatë, gjërat kanë ndryshuar kohët e fundit. Njerëz të ndryshëm nga vende të ndryshme tani mund të vizitojnë SHBA-në pa u zvogëluar në procesin e lodhshëm të aplikimit për vizën e vizitorëve të Shteteve të Bashkuara. Tani, ju mund të udhëtoni lehtësisht në vend duke aplikuar për një Udhëtim në Sistemin Elektronik të SHBA ose ESTA në SHBA. Ky sistem heq dorë nga Viza Amerikane dhe ju ndihmon të vini në SHBA nëpërmjet ajrit (përfshirë fluturimet me qira ose komerciale), tokës ose detit. Komoditeti me të cilin punon ESTA mund t'ju mahnitë vërtet në shumë aspekte.

Në kuptimin e saj të vërtetë, qëllimi i një vize ESTA US është i njëjtë me atë të një Viza Amerikane. Megjithatë, përpunimi i aplikacioneve është shumë më i shpejtë në krahasim me Aplikimi për vizë amerikane. Gjithashtu, ESTA trajtohet në internet dhe për këtë arsye mund të prisni rezultatet në një hark kohor më të shpejtë.

Pas pranimit, ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara do të lidhet me pasaportën tuaj dhe do të jetë e vlefshme për një maksimum dy (2) vjet nga data e lëshimit, ose për një kohë më të shkurtër nëse pasaporta juaj skadon më herët se dy vjet. Mund të përdoret shpesh për të hyrë në vend për qëndrime të shkurtra deri në 90 ditë. Megjithatë, mbani në mend se kohëzgjatja e saktë e qëndrimit tuaj do të përcaktohet nga arsyeja e udhëtimit tuaj dhe do të vuloset në pasaportën tuaj nga agjentët e Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA.

Por para së gjithash, ju duhet të konfirmoni që i plotësoni të gjitha kushtet për ESTA të SHBA-së, e cila ju kualifikon për ESTA për Shtetet e Bashkuara.

Viza Amerikane në internet është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Shtetet e Bashkuara për një periudhë kohore deri në 90 ditë dhe për të vizituar këto vende të mahnitshme në Shtetet e Bashkuara. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një Viza Amerikane në internet për të qenë në gjendje të vizitoni shumë atraksione në Shtetet e Bashkuara. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në SHBA brenda pak minutash. Procesi i aplikimit për vizë në SHBA është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.

Lexo më shumë:

Aplikimi për US ESTA Viza Amerikane është një proces mjaft i drejtpërdrejtë. Megjithatë, duke mos i lënë asgjë rastësisë, ka disa përgatitje që mandatojnë Procesi i aplikimit për vizë në SHBA ESTA.

Rishikimi i vizave amerikane ESTA në SHBA 

Ju do të kualifikoheni për vizën amerikane ESTA vetëm nëse jeni shtetas i një prej kombeve që lejohen për kategorinë ESTA të SHBA. Shtetet e Bashkuara lejojnë vetëm disa shtetas të huaj të vizitojnë vendin pa vizë, por në ESTA të SHBA. Ju duhet të plotësoni kriteret e mëposhtme për të përmbushur të gjitha Kërkesat për vizë amerikane të ESTA SHBA:

• Shtetasit e cilitdo prej kombeve të mëposhtme përjashtohen nga kërkesa për vizë: Andorra, Australi, Austri, Belgjikë, Brunei, Kili, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Hungaria, Islanda, Irlanda, Itali, Japoni, Kore (Republika e), Letoni, Lihtenshtajn, Lituani (posedues të pasaportës biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Lituania), Luksemburgu, Malta, Monako, Holanda, Zelanda e Re, Norvegjia, Polonia (poseduesit e një pasaporte biometrike /e-pasaporta e lëshuar nga Polonia), Portugalia, San Marino, Singapor, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Suedia, Zvicra.

• Një shtetas britanik ose një shtetas britanik që jeton jashtë vendit nuk mund të vazhdojë me të Aplikimi për vizë amerikane ESTA në SHBA. Anguilla, Bermuda, Ishujt e Virgjër Britanikë, Ishujt Kajman, Ishujt Falkland, Gjibraltari, Montserrat, Pitcairn, Shën Helena ose Ishujt Turks & Kaikos janë shembuj të territoreve britanike jashtë shtetit.

• Posedon një pasaportë kombëtare britanike (jashtë shtetit), të cilën MB e lëshon për individët që kanë lindur, natyralizuar ose regjistruar në Hong Kong janë të përjashtuar nga ESTA e SHBA.

• Një subjekt britanik ose ai që ka një pasaportë të subjektit britanik që i jep mbajtësit të drejtën për të qëndruar në Mbretërinë e Bashkuar nuk kualifikohet sipas ESTA të SHBA Kërkesat për vizë amerikane.

Shikoni listën e detajuar më poshtë. Vini re se nëse vendi në të cilin jetoni nuk është në këtë listë, ju mund të aplikoni lehtësisht për Vizën e Vizitorëve të Shteteve të Bashkuara. 

Andorra

Australi

Austri

Belgjikë

Brunei

Kili

Republika Çeke

Danimarkë

Estoni

Finlandë

Francë

Gjermani

Greqi

Hungari

Islandë

Irlandë

Itali

Japoni

Korea, South

Letoni

Lihtenshtajni

Lituani

Luksemburg

Maltë

Monaco

Holandë

Zelanda e Re

Norvegji

Poloni

Portugali

San Marino

Singapore

Slovakia

Slovenia

Spanjë

Suedi

Zvicër

Mbretëria e Bashkuar

LEXO MË SHUMË:

Kur bëhet fjalë për SHBA-në, ajo krenohet me disa nga vendpushimet më të mira të skive në botë. Nëse jeni gati për të goditur shpatet, ky është vendi për të filluar! Në listën e sotme, ne do të kontrollojmë destinacionet më të mira amerikane të skive për t'ju ndihmuar të hartoni listën përfundimtare të kovave të skive. Mësoni më shumë në 10 vendpushimet më të mira të skive në SHBA

Kërkesat e aplikimit për vizë amerikane ESTA

Pasaporta juaj do të përdoret për të lidhur ESTA të SHBA-së dhe lloji i pasaportës që keni do të ndikojë gjithashtu nëse ju lejohet të aplikoni për një ESTA për Shtetet e Bashkuara apo jo. Për ESTA të SHBA Aplikimi për vizë amerikane, mbajtësit e mëposhtëm të pasaportave kanë të drejtë:

• Personat që kanë pasaporta të rregullta nga vendet që kanë të drejtë për ESTA të SHBA-së sipas listës.

• Mbajtësit e pasaportave të urgjencës/të përkohshme nga shtetet e kualifikuara; 

• Mbajtësit e pasaportave diplomatike, zyrtare ose shërbimi nga vendet e pranueshme, përveç rastit kur ata janë të përjashtuar fare nga aplikimi dhe mund të udhëtojnë pa ESTA.

Nëse nuk keni dokumentacionin e duhur me vete, nuk mund të hyni në Shtetet e Bashkuara edhe nëse ESTA juaj për Shtetet e Bashkuara është miratuar. Më e rëndësishmja nga këto dokumente të kërkuara për hyrjen në Shtetet e Bashkuara është pasaporta juaj, të cilën një oficer i Doganës dhe Mbrojtjes së Kufirit të SHBA-së do ta vulosë me datat e qëndrimit tuaj.

LEXO MË SHUMË:
Qytetarëve britanikë u kërkohet të aplikojnë për një vizë amerikane për të hyrë në Shtetet e Bashkuara për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi ose tranziti. Mësoni më shumë në Viza amerikane nga Britania e Madhe.

Kushte të tjera për aplikimet për vizë amerikane ESTA në SHBA

Ju duhet të keni sa më poshtë për të aplikuar për një ESTA në SHBA në internet:

• Një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat e aplikimit ESTA;

• Një pasaportë;

• Informacione për kontaktin, punën dhe udhëtimin;

Nëse kualifikoheni dhe plotësoni të gjitha kërkesat e tjera për një ESTA të SHBA-së, mund të aplikoni lehtësisht për një të tillë dhe të udhëtoni në SHBA. Duhet të jeni të vetëdijshëm se Doganat dhe Mbrojtja Kufitare e SHBA (CBP) mund të refuzojë hyrjen në kufi edhe nëse keni një ESTA të vlefshme të SHBA-së, por nuk tregoni të gjitha dokumentet tuaja. Në momentin e hyrjes, zyrtarët kufitarë do të kontrollojnë tërësisht pasaportën tuaj dhe dokumentet e tjera thelbësore. Në rast se paraqisni ndonjë rrezik shëndetësor ose financiar; nëse keni një të kaluar kriminale ose terroriste; ose nëse keni pasur probleme të mëparshme me imigracionin, hyrja juaj mund të ndalohet.

Ju duhet të jeni në gjendje të aplikoni në internet për ESTA të SHBA Viza Amerikane shumë shpejt nëse keni të gjitha dokumentet e nevojshme të përgatitura. Gjërat do të vazhdojnë shpejt nëse plotësoni të gjitha kërkesat për pranueshmërinë në ESTA për Shtetet e Bashkuara. Të Formulari i Aplikimit ESTA është e thjeshtë për t'u përfunduar.

Ju mund të merrni mbështetje dhe këshilla nga ne Helpdesk nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë, udhëzim ose shpjegim. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë. 

LEXO MË SHUMË:
Nëse dëshironi të vizitoni Hawaiin për qëllime biznesi ose turizmi, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë amerikane. Kjo do t'ju sigurojë leje për të vizituar vendin për një periudhë 6 mujore, si për qëllime pune ashtu edhe për udhëtime. Mësoni më shumë në Vizita në Hawaii me një vizë amerikane në internet


Kontrolloni tuajin pranueshmërinë për viza amerikane në internet dhe aplikoni për vizë amerikane në internet 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarë japonezë Qytetarë italianë mund të aplikoni online për vizë elektronike amerikane. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Zyra e Ndihmës për Viza të SHBA për mbështetje dhe udhëzim.